Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στέλνει στα δικαστήρια το Σύλλογο Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος»!

Εδώ και δέκα περίπου μήνες, ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κ. Παπαγρηγορίου, κλιμακώνει την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, αυταρχική του επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς και το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα :

1. Σε ένα από τα περίφημα σεμινάρια «επιμόρφωσης» για τα νέα βιβλία που έγινε σε σχολεία της Αθήνας τον περασμένο Μάη και ενώ ήταν βασικός εισηγητής, επιχείρησε να απαγορεύσει σε εκπρόσωπο του Συλλόγου Π.Ε. «Αθηνά», να πάρει το λόγο. Ο συνάδελφος, παρενέβη στο σεμινάριο για να προβάλλει τις συλλογικές μας θέσεις, υπεράσπισε το δικαίωμα του λόγου και της άποψης και ζήτησε τη διεξαγωγή ενός πραγματικού διαλόγου για να ακουστεί στα σοβαρά η γνώμη των μάχιμων εκπαιδευτικών που θα κληθούν να εφαρμόσουν τα νέα βιβλία. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο κύριος Παπαγρηγορίου, με αναφορά του στον Περιφερειακό Διευθυντή, προκάλεσε τη δίωξη και την τιμωρία του συναδέλφου.

2. Απέναντι στο κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε άμεσα από τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και δεκάδες Συλλόγους, ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικούς φορείς, ο κύριος Παπαγρηγορίου αντέδρασε ακόμα πιο αυταρχικά απειλώντας με αγωγές και διώξεις. Δίκαια, οι εκπαιδευτικοί φορείς έκριναν ότι δεν επιθυμούν καμιά συνεργασία και επαφή μαζί του και θεώρησαν πρόκληση την όποια συμμετοχή του σε σεμινάρια. Οι αυταρχικές, φασίζουσες συμπεριφορές και οι φορείς τους είναι ανεπιθύμητοι στην εκπαιδευτική κοινότητα.

3. Τώρα, συνεχίζοντας τον ίδιο αυταρχικό κατήφορο, ο κύριος Παπαγρηγορίου, καταθέτει μήνυση κατά του Συλλόγου Π.Ε Πειραιά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και επιχειρεί να σύρει στα δικαστήρια το Προεδρείο του γιατί τόλμησε να συμπαρασταθεί στο διωκόμενο συνάδελφο ! Προχωρά πλέον απροσχημάτιστα και αδίστακτα, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να στείλει εξώδικο ακόμα και στη ΔΟΕ, διαμαρτυρόμενος, ότι η Ομοσπονδία δεν φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της τη δική του άποψη !!

  Μικροί Ιαβέρηδες σε διατεταγμένη υπηρεσία

Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο παρέχουν πλήρη κάλυψη στις επιλογές αυτού του κυρίου και επομένως φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η περίπτωση δίωξης του Προέδρου του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Άργους, από τον προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Άργους Τσίμπο Χρίστο, επειδή έκανε δηλώσεις, για απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, σε τηλεοπτικό συνεργείο στο χώρο του σχολείου που εργάζεται.
Τι να περιμένει κανείς όμως, από ένα Υπουργείο και μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζουν τους αγώνες του πανεκπαιδευτικού κινήματος με την αδιαλλαξία, την αστυνομική βία, τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα, τις σιδερογροθιές. Η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική έχει σαν απαραίτητο συμπλήρωμα τον αυταρχισμό που βιώσαμε και στις μέρες της μεγάλης απεργίας. Η ίδια η Υπουργός Παιδείας με δηλώσεις του τύπου «δεν μασάω» δίνει το παράδειγμα, τον τόνο και το μέτρο στο στελεχικό δυναμικό του Υπουργείου της .

  Νέα βιβλία – παλιές μέθοδοι ή αλλιώς, όπου δεν πίπτει λόγος…

Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με τα διδακτικά – παιδαγωγικά αδιέξοδα που δημιουργούν τα νέα βιβλία.
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν, παρατηρούν σε καθημερινή βάση τα προβλήματα να οξύνονται, τις ανισότητες να γιγαντώνονται, τους γονείς να στρέφονται στα βοηθήματα και την παραπαιδεία, το περιεχόμενο των μαθημάτων να κινείται στον αστερισμό της αγοράς και του κέρδους, τα παιδιά να πασχίζουν να σηκώσουν έναν απίστευτο φόρτο ύλης, τους ρυθμούς διδασκαλίας να εντατικοποιούνται, τη χαρά και το παιχνίδι να εξορίζονται, το σχολείο να γίνεται όλο και πιο γκρίζο, ταξικό
.

 • Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κάθε συμφέρον, μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, να εξασφαλίσουν τη σιωπή των εκπαιδευτικών.
  Οι ενοχλητικές φωνές πρέπει να φιμωθούν,
  οι τεκμηριωμένες κριτικές να αποσιωπηθούν,
  οι αμφιβολίες και οι δισταγμοί να καθησυχαστούν.
 • Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι διοικητικοί και παιδαγωγικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Τα αυταρχικά κρούσματα στα σεμινάρια, οι διώξεις και οι δικαστικές προσφυγές, αποτελούν μια παράπλευρη, αλλά καθώς φαίνεται αναπόφευκτη, πλευρά αυτής της διαδικασίας. Το «νέο» που φέρνουν τα καινούρια βιβλία, χρειάζεται τον αυταρχισμό και τη διοικητική αντίληψη των διαφόρων κυρίων Παπαγρηγορίου για να επιβληθεί στο εκπαιδευτικό σώμα.

   Δεν θα μας φιμώσουν!
   Οι εκπαιδευτικοί και οι συλλογικότητές τους, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν.
   Οι διώξεις, οι δικαστικές προσφυγές και ο αυταρχισμός δεν θα μας φιμώσουν.
   Οι διαφημιστές και οι υποστηρικτές των αντιεκπαιδευτικών επιλογών θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.
   Οι Σύλλογοι Π.Ε. πρέπει άμεσα να καταδικάσουν με αποφάσεις τους τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις.
   Η ζωντανή εκπαίδευση θα απαντήσει στις διώξεις με τη συλλογική της δύναμη, με την αγωνιστική της στάση.

  Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  Add yours

  1. Τρία χρόνια έχουν περάσει από την πολύ καλά στημένη μηχανή της τάχα συνδικαλιστικής δίωξης και σήμερα τυχαία βρήκα το όνομά μου και το σχόλιό σας στην ιστοσελίδα σας. Θα μου επιτρέψετε κάποια σχόλια, πρώτη φορά τόσο ανοιχτά: πόσο σίγουροι είσαστε ότι όσα διαβάζετε στο internet είναι αλήθεια για να τα αναπαράγετε και πάνω σ΄αυτά να στηρίζετε συνδικαλιστικούς αγώνες; Ξέρετε ότι και ο Τσίμπος είναι για πολλά χρόνια συνδικαλιστής και έχει ξενυχτήσει ως τις 3 και 4 το πρωι ως πρόεδρος του συλλόγου, αιρετός και όχι μόνο για βοήθεια, ενημέρωση και στήριξη των συναδέλφων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γών Άργους και τα περι δίωξης για τη συνέντευξη ήταν και είναι παραμύθια. Ρωτήστε στο Άργος συναδέλφους και θα μάθετε τον πραγματικό λόγο που ξεσηκώθηκε η ΔΟΕ και μέσω αυτής κάποιοι σύλλογοι και ιστοσελίδες και ποιός ωφελήθηκε από αυτό. Θα μάθετε διαβάζοντας από το μαύρο τεύχος του Διδασκαλικού Βήματος το έγγραφο του Τσίμπου, γιατί ούτε το διαβάσατε ούτε το αντιπαραβάλατε με το έγγραφο του συλλόγου.Γνωρίζετε ότι στη στημένη στάση εργασίας έλαβαν μέρος μόνο επιστρατευμένοι και παρασυρμένοι, μέσω τηλεφωνημάτων, στην ιδέα «εμπρός κατά της διοίκησης που πάει να φάει το συνδικαλισμό» συνολικά 56 εκπαιδευτικοί από όλο το νομό, από το Άργος ως το Κρανίδι σε σύνολο 700 εκπαιδευτικών, δηλαδή 8% τη στιγμή που η ΠΑΣΚ και οι Αριστερές Παρατάξεις στην Α/θμια έχουν την πλειοψηφία στο Νομό και στα Δ.Σ. των 2 σύλλογων είναι μειοψηφία η ΔΑΚΕ. Και μη μου πείτε ότι τρομοκρατήθηκαν οι άλλοι. Σίγουρα μπορείτε να μάθετε από δασκάλους και καθηγητές στην Α/θμια στο Άργος. Γνωρίζετε πολλούς προϊστάμενους, ιαβέρηδες, να δίνουν πρόσβαση, ανεξάρτητα αν είναι πρωί, απόγευμα ή βράδυ στο προσωπικό τους κινητό σε όλους τους εκπαιδευτικούς;
   Πιστεύετε ότι προϊστάμενος, συνδικαλιστής και ο ίδιος, θα ασκούσε δίωξη γιατί δόθηκε μια συνέντευξούλα σε τοπικό κανάλι. Σιγά το σπουδαίο. Το ξέρετε ότι τοπική εφημερίδα έγραψε «χούντα χτυπάει δάσκαλο» πρωτοσέλιδο και αμέσως έγινε αναφορά στη Βουλή με χαρακτηρισμό αλήστου μνήμης επιθεωρητισμό ασκεί ο Τσίμπος. Κάποιοι έσπρωξαν τα πράγματα ως το τέλος και στην κόντρα και έφεραν στη Βουλή και τα ΜΜΕ το όνομά μου. Τότε έγιναν οι ανακρίσεις για να φανεί αν όσα κυκλοφόρησαν ήταν αλήθεια. Μπορείτε να τους βρείτε γιατί βαρέθηκα να ακούω ότι 43 χρονών νοσταλγώ τον επιθεωρητισμό που δεν γνώρισα ή ότι είμαι χουντικός, πέντε χρονών το ΄67.
   Θα μου πείτε δεν τα ξεραμε όλα αυτά. Κι εσύ γιατί δε μίλαγες. Τώρα που μίλησα σε σας, τι θα κάνετε; Θα ψάξετε να δείτε αν λέω ψέματα, ή τέλος πάντων ποιος λέει ψέματα και να επανορθώσετε που διασύρετε το όνομά μου στην ιστοσελίδα σας, χωρίς να με γνωρίζετε ή να γνωρίζετε πως λειτουργώ ως προϊστάμενος; Ξέρετε, το να ζητάει κανείς συγνώμη επειδή έκανε λάθος και έφαγε όσα του σέρβιραν, εκμεταλλευόμενοι την αγωνιστική του παρουσία, είναι μεγαλύτερη παλικαριά και αγώνας. Εκτός αν είναι θέμα συμφωνιών, συμμαχίας και ανταλλαγών.
   Αν βέβαια θέλετε να πετάξετε αυτό το σχόλιο και να συμπορευθείτε με αυτούς που έστησαν όλο αυτό το συκοφαντικό παιχνιδί σε βάρος μου, δική σας είναι η ιστοσελίδα…

   Σας κούρασα ίσως, αλλά μετά από δυο χρόνια βρήκα το όνομά μου με τις ανακρίβειες αναρτημένο ακόμη στο internet και για πρώτη φορά ξέσπασα. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

   Α! Δε σας ανέφερα ότι εν έτει 2009 στο καταστατικό του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γών Άργους ακόμη προβλέπεται και ισχύει ότι όταν κάποιος πάρει θέση σχ. συμβούλου ή προϊστάμενου, διαγράφεται από μέλος του συλλόγου. Ποιος λοιπόν φιμώνεται και δεν απαντάει ζωντανά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όταν κάποιοι φωνάζουν εναντίον του ότι κυνηγάει τους συνδικαλιστές;

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s

  Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

  ΠΑΝΩ ↑

  Αρέσει σε %d bloggers: