η κομπίνα με το Τ.Ε.Α.Δ.Υ.

Ή πώς οδηγούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία στη χρεοκοπία;

Στη χώρα μας υπάρχουν 74 Ταμεία – Φορείς Κύριας Ασφάλισης.
Οι Διοικήσεις των Ταμείων αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία να «τακτοποιηθούν» από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ) οι πολιτικοί φίλοι, διάφοροι κομματάρχες, αποτυχόντες βουλευτές, «πράσινα και γαλάζια δικά μας παιδιά». Οι Διοικήσεις αυτές αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει η Κυβέρνηση ή σε κάθε αναδόμηση.
Η Ν.Δ στα πλαίσια της «επανίδρυσης και της αξιοκρατίας», «σεμνά και ταπεινά» διόρισε 74 λεβέντες – εγκάθετους και τακτοποίησε άλλα 400 άτομα ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων. Όλοι αυτοί οι «κουμπάροι» ανέλαβαν να διαχειριστούν τα αποθεματικά των Ταμείων δηλαδή το αίμα και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων, περίπου 29 δις €!!!
Στο ΤΕΑΔΥ, απ’ τον Υπουργό Απασχόλησης Τσιτουρίδη, διορίστηκε Διοικητής,ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης απόστρατος αξιωματικός και αποτυχών πολιτευτής της Ν.Δ. Όλως τυχαίως ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης είναι γιος του πρώην βουλευτή και Γενικού Διευθυντή της Ν.Δ Κώστα Σημαιοφορίδη.
Το ΤΕΑΔΥ στηρίζεται στις εισφορές 500.000 Δημοσίων Υπαλλήλων(δασκάλων, καθηγητών κ.α) και υπολογίζεται ότι η συνολική του περιουσία είναι πάνω από 1,7 δις €. Από αυτά το 77% είναι σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου και το 23% (σύμφωνα με νόμο του ΠΑΣΟΚ) μπορεί να επενδυθεί – τζογαριστεί σε τίτλους και ομόλογα του Χρηματιστηρίου.
Πώς στήθηκε η απάτη με την εταιρεία «Ακρόπολις»;
Η εταιρεία «Ακρόπολις» είναι μια offshore χρηματιστηριακή εταιρεία με έδρα την Κύπρο.Είναι πολύ μικρή (μόλις 42η σε σύνολο 77 εταιρειών) και προβληματική. Το 2004 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της είχε επιβάλλει τεράστιο πρόστιμο 1 εκ. € για απάτη και αλλοίωση στοιχείων («φούσκα») της εταιρείας «Τέχνεργα». Έκτοτε βαρύνεται με σωρεία μικρών και μεσαίων παρανομιών και παραβιάσεων της νομοθεσίας.
Το ΤΕΑΔΥ με απόφαση του Διοικητή Α. Σημαιοφορίδη, επέλεξε αυτή την προβληματική εταιρεία για να «τζογάρει» το αποθεματικό του Ταμείου μας!! Μόνο μέσα στο 2006 η «Ακρόπολις» τζιράρισε περί τα 1,3 δις € (πούλησε τίτλους δημοσίου αξίας 520 εκ. € και αγόρασε ομόλογα 780 εκ. €). Οι τίτλοι βέβαια πουλήθηκαν από την εταιρεία προς το ΤΕΑΔΥ με «καπέλο» π.χ. η «Ακρόπολις»αγόραζε τη μετοχή προς 100 € και την πουλούσε στο ΤΕΑΔΥ προς 110 €).Από το σύνολο των συναλλαγών της εταιρείας υπολογίζεται πως το ΤΕΑΔΥ ζημιώθηκε από 10-15 εκ. € . Απ’ ότι φαίνεται παρόμοια κομπίνα πρέπει να οργανώθηκε και με άλλα Ταμεία. Για να κουκουλωθεί η υπόθεση ο Τσιτουρίδης διέταξε να ερευνηθεί μόνο αν έγιναν και άλλες συναλλαγές των Ταμείων με την «Ακρόπολις».
Συμπεράσματα:
Η διασπάθιση, το «φάγωμα», το ξετίναγμα των Ταμείων δεν είναι τωρινό φαινόμενο
Με συνέπεια και συνέχεια όλες οι Κυβερνήσεις είχαν σαν στόχο με τα χρήματα των ασφαλισμένων να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις. Αφού τα χρήματα δεν αξιοποιήθηκαν σωστά σιγά-σιγά τα Ταμεία οδηγούνται σε χρεοκοπία, την οποία βέβαια θα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι και οι νέες γενιές των ασφαλισμένων (αύξηση ορίων ηλικίας, περικοπές στις συντάξεις και στις παροχές, αυξήσεις εισφορών κλπ.).
Το σκάνδαλο του ΤΕΑΔΥ όπως όλα τα ανάλογα («πτωχεύσεις»-κλείσιμο εταιρειών, μετοχές-φούσκες κλπ.) είναι σύμφυτο με τις δομές και τη φιλοσοφία του καπιταλισμού.Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να καταλάβουμε πως «ελεύθερη αγορά», «ανάπτυξη», «εκσυγχρονισμός», «μεταρρυθμίσεις» σημαίνουν καρτέλ, ακρίβεια, φτώχεια, μεγαλύτερη εκμετάλλευση και μιζέρια, ενώ για το Κεφάλαιο σημαίνουν περισσότερο πλούτο και εξουσία.
Καλούμε:
α) Την ΑΔΕΔΥ να λάβει θέση στο ζήτημα και να ρίξει άπλετο φως στο ζήτημα, δίνοντας όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα.
β) Να παραιτηθεί το Δ.Σ. του ΤΕΑΔΥ αμέσως και να οριστεί νέο με σύμφωνη γνώμη των Δ.Υ., δίνοντας τη δυνατότητα βέτο στους εκπροσώπους των εργαζομένων για πρόσωπα που θέλουν να «σπρώξουν» το Ταμείο και τα αποθεματικά του στον ολισθηρό δρόμο του χρηματιστηριακού τζόγου ή που δε συγκεντρώνουν τις εγγυήσεις για τη «χρηστή» οικονομική του «διαχείριση».
γ) Να καλύψει το κράτος την οικονομική απώλεια που δημιούργησαν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης.
δ) Να αποσύρει το ΤΕΑΔΥ όλα τα αποθεματικά του από τις χρηματιστηριακές εταιρείες με σκοπό να διασφαλιστούν με την εγγύηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
ε) Τα Δ.Σ. των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ να κινηθούν δικαστικά κατά του Δ.Σ. του ΤΕΑΔΥ και να διασφαλίσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τις επικουρικές συντάξεις των εκπαιδευτικών, διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών από το κράτος.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το σκάνδαλο στο ΤΕΑΔΥ επαναφέρει και κάνει ξανά επίκαιρο το σύνολο των συνταξιοδοτικών-ασφαλιστικών μας διεκδικήσεων, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που πληθαίνουν οι φωνές των νεοφιλελεύθερων «κατσαπλιάδων» του μόχθου των εργαζομένων για μια συνολική και αντιδραστικότερη «μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Απαιτούμε λοιπόν:

Nα πάρει πίσω η κυβέρνηση όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Nα καταργηθεί το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που ψηφίστηκε το 1990-92 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και «εκσυγχρονίστηκε» στη συνέχεια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (νόμος Ρέππα).
30 χρόνια για τη σύνταξη, 25 για θεμελίωση δικαιώματος.
H σύνταξη στο 80% του καταληκτικού μισθού με ενσωμάτωση των επιδομάτων.
Nα δοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα. Όχι στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα.
Eγγύηση του κράτους για τα αποθεματικά των Tαμείων.
Kανείς ανασφάλιστος. Αύξηση των κρατικών και εργοδοτικών εισφορών.
Kατάργηση της ελαστικής εργασίας και της ωρομίσθιας απασχόλησης στα σχολεία και ευρύτερα στο Δημόσιο ΤΩΡΑ. Πλήρης καθολική σύνταξη - υψηλής ποιότητας ασφάλιση.
Εισαγωγικός μισθός 1400 ευρώ καθαρά στον νεοδιόριστο Π.Ε., σχέση εισαγωγικού-καταληκτικού μισθού 1 προς 2,5, μείωση εργάσιμου χρόνου
.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “η κομπίνα με το Τ.Ε.Α.Δ.Υ.

Add yours

 1. Δάσκαλοι και καθηγητές, από Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου, πραγματοποίησαν κατάληψη από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι στο ΤΕΑΔΥ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης των Δημοσίων Υπαλλήλων

  Δάσκαλοι και καθηγητές, από Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου, πραγματοποίησαν κατάληψη από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι στο ΤΕΑΔΥ, θέλοντας να αναδείξουν το μεγάλο σκάνδαλο κλοπής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο.

  Αναφέρθηκαν στην απάτη-μαμούθ σε βάρος 500 χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων με ρευστοποίηση του συνόλου των ομολόγων του Επικουρικού Ταμείου βγήκε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από ανάλογο σκάνδαλο 600 εκατ. ευρώ του ΙΚΑ.

  Η απάτη έγινε από τη χρηματιστηριακή offshore εταιρεία «Ακρόπολις» με έδρα την Κύπρο, η οποία παρά το μικρό της μέγεθος (42η σε σύνολο 77 χρηματιστηριακών εταιρειών) διαχειριζόταν το σύνολο των αποθεματικών των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων.

  Στο ΤΕΑΔΥ σημειώνουμε ότι πρόεδρος του Ταμείου είναι ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης, γιος του πρώην υπουργού και γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος διορίστηκε από την κυβέρνηση. Μόνο το 2006 το ΤΕΑΔΥ «τζογάρισε» στην αγορά ομόλογα άνω των 1,3 δις ευρώ, πούλησε τίτλους του Δημοσίου αξίας 520 εκατ. ευρώ και αγόρασε άλλα αξίας 720 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι η συνολική περιουσία του Ταμείου είναι 1,7 δις ευρώ (900 εκατ. ευρώ σε τίτλους του δημοσίου).

  Η κατασπατάληση των αποθεματικών των ταμείων, η ουσιαστική κλοπή τους από τους διορισμένους εκλεκτούς της κυβέρνησης της Ν.Δ. αναδεικνύει το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων.
  Κυβέρνηση και διοίκηση του ΤΕΑΔΥ έχουν τεράστια πολιτική ευθύνη και μαζί με αυτούς όλοι όσοι τους συγκαλύπτουν. Παράλληλα ευθύνη έχει και το ΠΑΣΟΚ που έστρωσε το δρόμο για αυτή την εξέλιξη.

  Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν να ξαναγυρίσουν όλα τα χρήματα στο ταμείο, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και κάλεσαν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στους εκφραστές της.

  Το σκάνδαλο στο ΤΕΑΔΥ επαναφέρει και κάνει ξανά επίκαιρο το σύνολο των συνταξιοδοτικών-ασφαλιστικών μας διεκδικήσεων, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που πληθαίνουν οι φωνές των νεοφιλελεύθερων «κατσαπλιάδων» του μόχθου των εργαζομένων για μια συνολική και αντιδραστικότερη «μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού».
  Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε στις 1.30 μμ το ΤΕΑΔΥ βρίσκεται στην Όθωνος, είναι δηλαδή ακριβώς επάνω στη διαδρομή της πανεκπαιδευτικής πορείας και έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να απευθυνθούμε στους διαδηλωτές και να κοινοποιήσουμε άμεσα την πρωτοβουλία μας.

  Κρεμάστηκαν πανό από τα παράθυρα, πετάχτηκαν τρυκάκια, έγιναν ανακοινώσεις προς την πορεία, που απαντούσε με συνθήματα συμπαράστασης

  Εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στην κατάληψη του ΤΕΑΔΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: