-
Σε μια περίοδο:
-
Που τα επιτελεία των δυνάμεων του μπλοκ εξουσίας (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ΕΕ, οικονομική ολιγαρχία)προετοιμάζονται για τη νέα αντιασφαλιστική καταιγίδα σε βάρος των εργαζομένων.
-
Που επιδιώκουν την κατάρρευση του ασφαλιστικού για να προωθήσουν την πλήρη ιδιωτικοποίησή του.
-
Που το σκάνδαλο των ομολόγων αποκαλύπτει το πραγματικό πρόβλημα του ασφαλιστικού, την με ποικίλους τρόπους (δέσμευση αποθεματικών – χρηματιστήριο – ομόλογα) καταλήστευση των ταμείων 50 χρόνια τώρα...
Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα επικεντρώνει το ενδιαφέρον και την κριτική του στο σκάνδαλο των ομολόγων και μάλιστα όχι σε όλες τις πτυχές του – χωρίς να αναδεικνύει τις ευρύτερες αντιασφαλιστικά αναδιαρθρώσεις που πλήττουν το δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
Δεν αντιπαρατίθεται στους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα και Ρέππα, που χειροτέρεψαν τους όρους συνταξιοδότησης και άνοιξαν την πόρτα των ταμείων στο χρηματιστήριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τώρα στην απεργία στις 15/5 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ψήφους προβάλουν το αίτημα για την «κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων»(!) και όχι κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επίσης διεκδικούν τη «διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών» και όχι το να σταματήσει το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο.
-
Γι αυτό άλλωστε συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους:
Η ευθύνη της ΑΔΕΔΥ και όλων των παρατάξεων που έχουν εκπροσώπους στο Δ.Σ του ΤΕΑΔΥ (ΔΑΚΕ 2, ΠΑΣΚ 2, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 1 (του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) και ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 1 (ΠΑΜΕ)) είναι μεγάλη γιατί συναίνεσαν στην μετατροπή των σταθερών ομολόγων σε δομημένα διευκολύνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης και των κάθε είδους τρωκτικών.
Γιατί συμφώνησαν σ’αυτές τις συναλλαγές; Η συζήτηση στο Δ.Σ. του ΤΕΑΔΥ που συμμετείχαν γινόταν για χρηματιστηριακές επενδύσεις, για αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου, για μετατροπή των σταθερών ομολόγων σε δομημένα, για αγοραπωλησίες όχι μέσω κρατικώ τραπεζών, αλλά μέσω της γνωστής και αμαρτωλής χρηματιστηριακής ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, κι αυτοί συμφώνησαν!
Τι θα μπορούσαν να κάνουν όλοι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι και ιδιαίτερα αυτοί της συνδικαλιστικής αριστεράς;
Θα μπορούσαν να μειοψηφίσουν, να ψηφίσουν έστω λευκό, να αποχωρήσουν, να παραιτηθούν, να αναδείξουν το ζήτημα.
-
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ΔΟΕ.
-
Παρά το σάλο που γίνεται τρεις μήνες τώρα στην ελληνική κοινωνία και τη σοβαρότητα του ζητήματος η ΔΟΕ σφυρίζει αδιάφορα στοιχισμένη πίσω από τις αναιμικές θέσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Εδώ και τρεις μήνες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις των Παρεμβάσεων αρνούνται να συζητήσουν το θέμα στο Δ.Σ. Της ομοσπονδίας(ΔΟΕ).
Κατά δε τη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ την Τρίτη 8/5 εν όψη της απεργίας της 15 Μαΐου το προεδρείο , όχι μόνο δεν έφερε σε συζήτηση τη θέση της ΔΟΕ αλλά και όταν οι Παρεμβάσεις ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα το παρέπεμψε στην επόμενη συνεδρίαση!!!
Συνεχίστηκε έτσι η παρελκυστική τακτική και το να ειδοποιούνται οι συνάδελφοι για τις απεργίες και τα συλλαλητήρια την τελευταία στιγμή ακυρώνοντας την όποια δυναμική μπορεί να εκφραστεί ενώ απόφυγε να πάρει θέση για την ουσία και να διαφοροποιηθεί από το πλαίσιο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
-
Με την απεργία στις 15/5 οφείλουμε να προβάλουμε ένα συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο που θα αντιπαρατίθεται με όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα εξοπλίζει το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι στην επερχόμενη αντιασφαλιστική επίθεση και θα προβάλει αιτήματα που θα ικανοποιούν τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ανάγκες των εργαζομένων.
-
Καλούμε τους συναδέλφους:
-
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/5.
-
Να συμμετέχουν μαζικά στις Γ.Σ. του συλλόγου μας και μαζί με τα άλλα ζητήματα να πάρουν ολοκληρωμένες αποφάσεις και για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό ώστε να δεσμευτεί το συνέδριο της ΔΟΕ και να υιοθετήσει αυτές τις θέσεις που εκφράζουν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και ξεπερνάνε τους κυβερνητικές και κάθε είδους κομματικές σκοπιμότητες.
Σχολιάστε