ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή, πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη 24-5-07, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το Σχέδιο Νόμου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, στο άρθρο 32 του οποίου προβλέπεται η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Τμημάτων Νηπιαγωγείων στους Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων και των Ιδιωτικών Σχολείων.

  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ
  ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3518/2006 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το Υπουργείο Παιδείας, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του νόμου 3518/2006 για τον ένα χρόνο υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, κατέθεσε τροπολογία που επιτρέπει στους ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να έχουν τμήματα Νηπιαγωγείων και οι εργασιακές συνθήκες των Νηπιαγωγών που θα εργάζονται σε αυτά να «διέπονται από τους όρους των οικείων συμβάσεων». Τούτο θα σημάνει την άμεση ιδιωτικοποίηση του νηπιαγωγείου και το σταδιακό πέρασμά του στους Δήμους. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο (νόμοι 2218/ 94 και 2240/ 94 για την αποκέντρωση) διευκολύνει αυτήν την κατεύθυνση.

 • Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει η σχετική τροπολογία. Ζητάμε τώρα:
 • Άμεση εφαρμογή του νόμου 3518/2006 για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με μοναδικό υπεύθυνο φορέα το ΥΠΕΠΘ. Καμία τροπολογία που θα επιτρέπει, ακόμα κι αν είναι υπεύθυνο το ΥΠΕΠΘ, λειτουργία νηπιαγωγείων στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
  Εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ενδυνάμωση και βελτίωση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ίδρυση νέων Νηπιαγωγείων, διορισμοί, κατάλληλοι χώροι, γενναία χρηματοδότηση, εξοπλισμός, μείωση του αριθμού νηπίων ανά τμήμα 1/15, καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής).
  Κατάργηση των νόμων 2218/ 94 και 2240/ 94 για την αποκέντρωση.

   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s

  Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Blog στο WordPress.com.

  ΠΑΝΩ ↑

  Αρέσει σε %d bloggers: