ωρομισθία : 50 εκατ. ευρώ διεκδικούν 20.000 εκπαιδευτικοί

central_18_05_07Αν και τελείωσε η σχολική χρονιά, οι χιλιάδες καθηγητές που δίδαξαν φέτος στα προγράμματα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ωρομίσθιοι και μόνιμοι) δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. Για αυτό το λόγο οι πέντε ΕΛΜΕ-Θ διαμαρτυρήθηκαν χθες στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Καρατάσιο.
«Η χρονιά τελείωσε, αλλά οι υποσχέσεις παραμένουν», τόνισε ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ-Θ Νίκος Αγαθαγγέλου. Η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν στην ΠΔΣ δεν είναι φετινό φαινόμενο. Απλώς φέτος υπήρξε η δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι οι καθηγητές που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος της ΠΔΣ θα πληρώνονται κάθε μήνα, κάτι το οποίο φυσικά δεν συνέβη.
«Είναι η τρίτη παράσταση διαμαρτυρίας που κάνουμε τους τελευταίους μήνες, οι άλλες δύο ήταν στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι απαράδεκτο. Οι εκπαιδευτικοί είναι μιας χρήσεως και οι μισθοί της πείνας», σχολίασε ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ-Θ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων διεκδικούν: α) άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων για όλους τους εκπαιδευτικούς -να πληρωθούν και τα χρωστούμενα από την περίοδο 2004-2005, β) πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, γ) πλήρη διαφάνεια στις συνθήκες πρόσληψης των εκπαιδευτικών στην ΠΔΣ.
«Επίσης θέσαμε στον κ. Καρατάσιο το αίτημα να μην απολυθούν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί τώρα αλλά με τη λήξη του σχολικού έτους, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ταμείο ανεργίας», πρόσθεσε ο κ. Μηταφίδης.
Ο κ. Καρατάσιος από την πλευρά του δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.Τι χρωστούνΌπως προκύπτει από πρόσφατα στοιχεία της ΟΛΜΕ, η πολιτεία οφείλει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ στους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν πέρυσι και φέτος στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη. Αναλυτικά αυτή τη στιγμή το ΥΠΕΠ-Θ εκτός από τα φετινά χρωστά: α) από το σχολικό έτος 2003-2004 το 20% των χρημάτων από τις μετακινήσεις των μαθητών και όλο το ποσό των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, β) από το σχολικό έτος 2004-2005 το τρίτο τρίμηνο των αμοιβών των εκπαιδευτικών (περί τα 17 εκατ. ευρώ), το τρίτο τρίμηνο των μετακινήσεων των μαθητών και όλες τις λειτουργικές δαπάνες.
Κάθε χρόνο στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη εργάζονται χιλιάδες καθηγητές -μόνο την περασμένη χρονιά συμμετείχαν στα προγράμματα σε όλη την Ελλάδα 22.000 για 111.600 μαθητές. Στη Θεσσαλονίκη φέτος λειτούργησαν 3.562 τμήματα ΠΔΣ, στα οποία συμμετείχαν περίπου 11.710 μαθητές και δίδαξαν 2.234 καθηγητές (μόνιμοι και ωρομίσθιοι).

πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: