κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων

Η νομοθεσία προβλέπει να μην γίνονται υπηρεσιακές μεταβολές στο δημόσιο ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.
Επομένως μέχρι της 16 Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να γίνουν κρίσεις διευθυντών σχολείων ούτε να ανακοινωθούν οι κρίσεις προϊσταμένων γραφείων και διευθύνσεων.
Aντιγράφουμε από την ιστοσελίδα των παρεμβάσεων ένα κείμενο που έχει 5 χρόνια στην πλάτη του αλλά είνα σαν να γράφτηκε σήμερα- μόνο το τέλος και το επιμύθιο απομένει να παιχτούν ακόμη.

Άλλος για διευθυντής…;
Μια θεατρική παράσταση με μαριονέτες (εγκεκριμένη από το ΥΠΕΠΘ) παίχτηκε πανελλαδικά την προηγούμενη σχολική χρονιά στα σχολεία. Στο έργο πρωταγωνιστές ήταν όλοι οι συνάδελφοι-ισσες που ενδιαφέρονταν για τη θέση του διευθυντή. Τα νήματα από τις μαριονέτες, τα κινούσε… ποιος άλλος; Σας αφήνουμε να το μαντέψετε…

Το έργο εξελίχθηκε σε έξι πράξεις:

Πράξη 1η Παρατηρείται μεγάλος οργασμός από δασκάλους καταμεσής της σχολικής χρονιάς για δημοσιεύσεις άρθρων, ανεξαρτήτως μεγέθους και περιεχομένου, σε οποιαδήποτε περιοδικό, ανεξαρτήτως επιστημονικής εγκυρότητας. Οι δημοσιεύσεις θα έδιναν μισό (!) βαθμό επιπλέον στα συνεκτιμώμενα.
Πράξη 2η Οι συνάδελφοι μπαινοβγαίνουν στα γραφεία διεύθυνσης και επικυρώνουν βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων διάρκειας έως και 2 ωρών (!)
Πράξη 3η Το Πάσχα, κατά τη διάρκεια των διακοπών, έχοντας ακόμα αχώνευτο τον οβελία, οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι φεύγουν από τα χωριά τους, διότι καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση ενδιαφέροντος.
Πράξη 4η Μεγάλη σιωπή και καχυποψία μεταξύ των συναδέλφων για το κυνήγι της διευθυντικής θέσης. Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι όσα του δηλώνει ο συνυποψήφιός του είναι αληθή (αριθμός μορίων, σχολεία προτίμησης, σειρά προτίμησης).
Πράξη 5η Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, στα γραφεία των σχολείων ακούγονται μόνο κουβέντες για αντικειμενικά κριτήρια και για αριθμό μορίων.
Πράξη 6η Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου (εποχή που τα πάντα είναι νεκρά λόγω διακοπών), οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να περάσουν από συνέντευξη. Οι πληροφορίες που λένε ότι κάποιοι παρουσιάστηκαν με μάσκα και βατραχοπέδιλα δεν έχουν βάση.
Φινάλε Οι θέσεις δόθηκαν. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι ορισμένες από τις θέσεις «φωτογράφιζαν» από πριν συγκεκριμένα άτομα…Έγινε μάχη στήθος με στήθος για μισό μόριο. Μόρια χάθηκαν, μόρια προστέθηκαν στη διαδρομή μεταξύ Γραφείου Διεύθυνσης και ΠΥΣΠΕ.
Επιμύθιο Το ΥΠΕΠΘ, ως μέγας κουκλοπαίκτης, με δέλεαρ το επιμίσθιο της διευθυντικής θέσης, έβαλε πολλούς να παίξουν το παιχνίδι του.
Παρόλο το ενδιαφέρον και την αγωνία του έργου, το φινάλε μάς ήταν λίγο ως πολύ γνωστό κι αναμενόμενο. Έτσι, δεν μας προκάλεσε έκπληξη παρά μόνο λίγη απογοήτευση παραπάνω απ’ αυτή που μέχρι τώρα είχαμε για τα θέματα της εκπαίδευσης.
Φυλλιώ Νικολούδη - Οκτώβρης 2002

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: