εισήγηση ΔΟΕ για πενθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις

ΠΕΝΘΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Στην τελευταία συνεδρίασή του (29 Ιανουαρίου) το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να εισηγηθεί προς τις Γ.Σ. του κλάδου την έναρξη αγώνα διαρκείας με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η πρόταση της Δ.Ο.Ε. έχει ως εξής:

 

«…Καλούμε τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. όλης της χώρας να συγκληθούν μέχρι 22 Φεβρουαρίου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για την πρόταση κήρυξης απεργιακού αγώνα που θα ξεκινάει με 5νθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 3 του Μάρτη και θα ανανεώνεται με την ίδια μορφή με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Στις 25 Φεβρουαρίου συγκαλείται η Ολομέλεια Προέδρων για να λάβει τις τελικές αποφάσεις…»

 

Σε ότι αφορά στο πλαίσιο των διεκδικούμενων αιτημάτων το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικεντρώνει:

  1. Στην αύξηση των αποδοχών μας με αρχικό μισθό τα 1400€ για τον πρωτοδιόριστο.

  2. Στην υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων από το 1990 μέχρι σήμερα και ακύρωση των αντιασφαλιστικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

  3. Στην υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης με την αύξηση των δαπανών για την παιδεία, την κάλυψη των κενών με μαζικούς διορισμούς και την αποτροπή της εισβολής των επιχειρήσεων στο σχολείο. Έμφαση δίνεται στην κατάργηση της τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης τμημάτων νηπιαγωγείων στους ιδιωτικούς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ιδιωτικά σχολεία.

Ολόκληρο το κείμενο της εισήγησης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (www.doe.gr). Το Δ.Σ. του συλλόγου μας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου για να τοποθετηθεί πάνω στην πρόταση της ομοσπονδίας και να ορίσει ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών «Αλεξικέραυνο» θα τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα με κείμενο θέσεων που θα δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: