τοπικά θέματα : κατανομή κονδυλίων & χρήση του κτιρίου που στέγαζε το 1ο Δημ. Σχολείο

Α. Κατανομή κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων στο δήμο Κω:

Σε κρίσιμη καμπή μπαίνει το ζήτημα της κατανομής- ανάμεσα στην Α/θμια και την Β/θμια εκπ/ση- των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων στο δήμο Κω, εν όψη της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που θα καθορίσει και τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η εδώ και δύο χρόνια συστηματική προσπάθεια των εκπροσώπων της Β/θμιας για αλλαγή της ποσόστωσης, από 60-40 υπέρ της Α/θμιας σε 50-50 και η ταυτόχρονη ολιγωρία των προηγούμενων διοικήσεων του συλλόγου μας έχει διαμορφώσει δυσμενές κλίμα σε βάρος των απαιτήσεών μας.
Μια τροποποίηση προς αυτή την κατεύθυνση θα έφερνε τα σχολεία της Α/θμιας εκπ/σης, που συντηρεί σήμερα δεκατρία διδακτήρια έναντι μόλις τεσσάρων της Β/θμιας, σε δεινή οικονομική θέση.
Το «Αλεξικέραυνο» από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του νέου Δ.Σ. υποστήριξε ότι ο μόνος δρόμος για την μεταστροφή του κλίματος είναι η ενημέρωση, ενεργοποίηση και κινητοποίηση των συλλόγων γονέων της Α/θμιας εκπ/σης.
Για το σκοπό αυτό προτείναμε και πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου σύσκεψη εκπροσώπων των συλλόγων γονέων με το Δ.Σ. του συλλόγου μας.
Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε η απόκρουση κάθε προσπάθειας αλλαγής σε βάρος της Α/θμιας εκπ/σης του τρόπου κατανομής των κονδυλίων.
Ειδικότερα αποφασίστηκε:

  • Η υπογραφή και δημοσίευση στον τοπικό τύπο ψηφίσματος που με κατηγορηματικό τρόπο θα εκθέτει τα επιχειρήματα της Α/θμιας εκπ/σης πάνω στο ζήτημα.

  • Κοινή συνέντευξη τύπου συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  • Μαζική παρουσία των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας όταν θα συζητείται το ζήτημα.

Η αλήθεια είναι ότι το προεδρείο του συλλόγου έχει επιδείξει εξαιρετική αδράνεια, καθώς είκοσι σχεδόν μέρες έχουν παρέλθει και καμία από τις παραπάνω αποφάσεις δεν έχει υλοποιηθεί.

 

 

Β. Μελλοντική χρήση του κτιρίου που στέγαζε το 1ο Δημ. Σχολείο:

       Με αφορμή διάφορες φημολογίες σχετικά με την τύχη του σχολικού κτιρίου που στέγαζε το 1ο Δημ, Σχολ. το «Αλεξικέραυνο», ήδη από τη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου, έθεσε το ζήτημα στο Δ.Σ. του συλλόγου.
Τονίσαμε τότε ότι το κτίριο δεν μπορούσε παρά να παραμείνει διδακτήριο στη χρήση μάλιστα του 7ου Δημ. Σχ., ώστε μελλοντικά να αποσυμφορηθούν και τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.
Θεωρήσαμε, μάλιστα, άστοχη την ενέργεια του προέδρου του συλλόγου να συναινέσει- χωρίς απόφαση του Δ.Σ.- στην μεταφορά του ηλεκτρονικού εξοπλισμού (τηλέφωνο-φαχ-ηλεκτρονικός υπολογιστής) των γραφείων του συλλόγου μας από το κτίριο. Πεποίθησή μας είναι ότι η παρουσία των γραφείων του συλλόγου μας στο κτίριο διαφυλάσσει και εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματα της Α/βαθμιας εκπαίδευσης στο διδακτήριο.
Νεότερα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις φορέων που διεκδικούσαν το κτίριο για λογαριασμό τους μας ανάγκασαν να εκφράσουμε την άποψη ότι ο σύλλογος μας έπρεπε να σταματήσει να παρακολουθεί άπραγος τα τεκτενόμενα και να εκφράσει με δυναμικό τρόπο τις θέσεις του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επέτρεπε την αλλαγή χρήσης του κτιρίου.
  Για το λόγο αυτό καταθέσαμε κείμενο θέσεων πάνω στο ζήτημα, το οποίο έγινε απόφαση του συλλόγου και κοινοποιήθηκε στον τύπο και τα σχολεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: