Οι Απόντες

Έλαμψαν, για μια ακόμη φορά, με την απουσία τους οι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ από τις εργασίες της 77ης Γ.Σ. των αντιπροσώπων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε). Ο κομματικός στρατός των επιδοτούμενων συνδικαλιστών κατέκλυζε μαζικά την αίθουσα των συνεδριάσεων μόνο κατά τις ψηφοφορίες, ψήφιζε με βάση την κομματική-παραταξιακή γραμμή –πολλοί απ’ αυτούς χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν- και εξαφανιζόταν μέχρι την επόμενη ψηφοφορία. Μονάχα οι αντιπρόσωποι της αριστεράς τίμησαν την ψήφο των συναδέλφων, που τους εξέλεξαν, δίνοντας το παρόν σε όλη την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.

Συνάδελφοι/ισσες, η εικόνα αυτή είναι αναντίστοιχη της αγωνιστικότητας που επέδειξαν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά την μεγάλη απεργία του 2006 αλλά πολύ περισσότερο φαλκιδεύει τους μελλοντικούς αγώνες. Με ανοιχτά όλα τα ζητήματα που έθεσε η απεργία μας, με φανερή την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το ζήτημα του ασφαλιστικού του δημοσίου σε συνδυασμό με το μισθολόγιο και με την εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας να σαρώνει ότι απέμεινε από τα εισοδήματα των μισθωτών, η ανεύθυνη στάση των αντιπροσώπων των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ οξύνει το έλλειμμα εμπιστοσύνης των συναδέλφων προς τα συνδικαλιστικά μας όργανα και τους σπρώχνει προς τον αναχωρητισμό και τις ατομικές λύσεις.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

Το μαχόμενο κίνημα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οφείλει να κρατήσει τα δικά του απουσιολόγια:

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ σε όλους αυτούς που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη μας, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξαργύρωσαν την ψήφο μας για να ικανοποιήσουν ατομικούς σκοπούς και προσωπικές φιλοδοξίες. Αμέσως, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, να τους καλέσουμε σε απολογία και στο τέλος της χρονιάς, όταν θα ζητήσουν και πάλι την ψήφο μας για να εκλεγούν, ας τους δείξουμε τις φωτογραφίες της απουσίας τους και ας τους μαυρίσουμε στην κάλπη.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ στον κομματικό συνδικαλισμό. Ας στηρίξουμε τις ανεξάρτητες φωνές που δεν αντιλαμβάνονται το συνδικάτο ως κομματικό εξάρτημα αλλά διεκδικούν έναν πραγματικά ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό και παλεύουν για την εκλογή αντιπροσώπων:
– Που θα λογοδοτούν στις Γ.Σ. που τους εξέλεξαν και όχι στις κομματικές ηγεσίες.
– Που δεν θα εξαργυρώνουν την εντολή των συναδέλφων για την εξυπηρέτηση δικών τους ιδιοτελών επιδιώξεων.
– Που θα σπάσουν το μπλοκ του κομματικού συνδικαλισμού και θα αναδείξουν ενισχυμένες τις δυνάμεις της αντίστασης, του αγώνα και της αυτονομίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: