ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

 Συνάδελφισσα αναπληρώτρια, συνάδελφε αναπληρωτή!

 Τι προβλέπεται

Οι αναπληρωτές τοποθετούνται προσωρινά σε σχολικές μονάδες της περιοχής διορισμού τους με απόφαση των προϊσταμένων των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου. Για το σκοπό αυτό οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων ανακοινώνουν τις κενές θέσεις των σχολείων και καλούν τους αναπληρωτές να υποβάλουν δήλωση προτίμησης  τοποθέτησης σε ένα ή περισσότερα σχολεία της περιοχής διορισμού. Σε περίπτωση που οι ίδιες θέσεις ζητούνται από περισσότερους υποψήφιους προτιμώνται κατά σειρά όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες τοποθέτησης από οικογενειακούς λόγους, συνυπηρέτηση και εντοπιότητα, όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις που ισχύουν και για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις μόνιμων εκπ/κων και που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα μόρια. (Π.Δ. 50/1996 ΦΕΚ.45/8-3-1996 τ.Α’ και Π.Δ. 100/1997 ΦΕΚ.94/22-5-1997 τ.Α΄).

Κατά συνέπεια

~ Κάθε αναπληρωτής/τρια  έχει δικαίωμα να του γνωστοποιηθούν όλα τα κενά της περιοχής διορισμού.  Κάθε απόκρυψη κενών από πλευράς διοίκησης είναι απολύτως παράνομη.

~ Κάθε αναπληρωτής/τρια έχει δικαίωμα να μάθει όχι μόνο που τοποθετήθηκε αλλά και την σειρά κατάταξης των υπόλοιπων βάσει των λόγων που προαναφέρθηκαν  και τις τοποθετήσεις τους.

~ Κάθε αναπληρωτής/τρια έχει δικαίωμα να κάνει ένστασή στην απόφαση τοποθετήσεων εάν θεωρεί ότι αδικήθηκε ή ότι δεν του γνωστοποιήθηκαν όλα τα κενά.

 Δεν συμβιβαζόμαστε στις τοποθετήσεις

 Επειδή η τοποθέτηση είναι δικαίωμα και δεν «την χαρίζει» κανένας, ούτε η διοίκηση αλλά ούτε και κανένας «παράγοντας» που θα προσφερθεί να «βοηθήσει»..

Επειδή κάθε κενό σε σχολείο σημαίνει δυσκολία στην λειτουργία του σχολείου και δεν υπάρχουν «σπουδαιότερα» και «ασήμαντα» κενά, αλλά κενά που μένουν κρυφά πιθανά για ρουσφετολογικούς λόγους,

· Διεκδικούμε σταθερά τη δίκαιοσύνη στις τοποθετήσεις. Διεκδικούμε να αναρτηθεί κατάσταση με όλους τους τοποθετηθέντες και τα μόριά τους δίπλα.

· Καταγγέλλουμε κάθε παράνομη προσπάθεια απόκρυψης κενού από τις επιλογές τοποθετήσεων και ενημερώνουμε το ΔΣ του Συλλόγου εάν μάθουμε κάτι τέτοιο. 

· Απομακρύνουμε οποιονδήποτε θέλει να μας «προσφέρει» μια καλή τοποθέτηση σαν εκδούλευση  και ενημερώνουμε το ΔΣ του Συλλόγου.

· Κάνουμε αμέσως ένσταση εάν θεωρούμε ότι έχουμε αδικηθεί στις τοποθετήσεις, και ενημερώνουμε το ΔΣ του Συλλόγου.

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑