Στοιχειώδη εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα

 Πολύ συνοπτικά γιατί φυσικά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κι άλλα:

Το δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς από την εργασία μας. Καλύπτεται (υποτίθεται) από την αμοιβή μας. Η ακρίβεια, οι νόμοι της αγοράς, η πιθανή ανεργία των συντρόφων στη ζωή μας αμφισβητούν το δικαίωμα αυτό. Διεκδικούμε : 

~ 1400 ευρώ βασικό μισθό με όλα τα επιδόματα ενσωματωμένα στον νεοδιόριστο, αφορολόγητα + τον πληθωρισμό κάθε χρόνο. Σχέση εισαγωγικού καταληκτικού μισθού 1/2,5.

Το δικαίωμα στην ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αμφισβητείται έντονα από την σειρά νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ( νόμοι Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά κ.α.) που συνεχώς τα τελευταία 16 χρόνια αυξάνουν τις κρατήσεις μας, τις συμμετοχές μας στις δαπάνες περίθαλψης, τα όρια ηλικίας για σύνταξη ενώ μειώνουν τις συντάξεις και το εφάπαξ.  Διεκδικούμε :

~ Σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας ή στα 55 έτη ίση με τον τελευταίο μισθό. Καμιά συμμετοχή των εργαζομένων στις δαπάνες της περίθαλψης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑