Συμπαράσταση στο Δημήτρη Πουλόπουλο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΙΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε.

Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκανε πάλι το θαύμα της!!! Καταδίκασαν το Δημήτρη Πουλόπουλο, αντιπροέδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και προέδρου του επιχειρησιακού «Σωματείου Εργαζομένων στις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ», για συκοφαντική δυσφήμιση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Ευρωπαϊκή Πορεία». Το «έγκλημά» του είναι ότι μοίρασε προκήρυξη της Αυτόνομης Εργατικής Πρωτοβουλίας, που κατήγγειλε την αυθαίρετη απόλυση καθηγητή από το εν λόγω φροντιστήριο. Η εργοδοσία, μάλιστα, για να αποδείξει ότι συκοφαντήθηκε και δυσφημίστηκε, παρέθετε στη μήνυσή της τον τίτλο της προκήρυξης («Όχι στην αυθαίρετη απόλυση») και κάποια αποσπάσματα που αναφέρονταν στις άθλιες συνθήκες εργασίας και στο κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Στη δίκη που έγινε την Παρασκευή 19/9, κρίθηκε ότι το να μοιράζει κάποιος κείμενο με το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση. Η ποινή που επιβλήθηκε στο Δ. Πουλόπουλο ήταν 10 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή και 44 ευρώ αποζημίωση σε κάθε μια από τις δύο ιδιοκτήτριες του φροντιστηρίου.

Στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν οι ιδιοκτήτριες-μηνύτριες και μια εργαζόμενη που δήλωσε ότι, «είναι πολύ ευχαριστημένη από τις συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο φροντιστήριο…τόσο που δε θεωρεί ότι υπάρχει η σχέση εργοδότη – εργαζόμενου» (!!!). Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν ο απολυμένος καθηγητής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της Εκτελεστική Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Επίσης κατατέθηκαν από την υπεράσπιση δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης σωματείων από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και το ψήφισμα που καταθέσαμε στη Δ.Ο.Ε.

  • Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για την πρωτόδικη καταδίκη του Δημήτρη Πουλόπουλου. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε σωρεία δικαστικών αποφάσεων που στόχο έχουν την κάμψη των εργατικών αγώνων (κήρυξη απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών, διώξεις σωματείων, προσπάθειες ακύρωσης συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διώξεις συνδικαλιστών με διάφορες κατηγορίες).
  • Θεωρούμε ότι με τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις γίνεται απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της εργατικής αλληλεγγύης, η οποία είναι συστατικό στοιχείο της φυσιογνωμίας του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Θεωρούμε ότι πρόκειται για δίωξη φρονήματος όλων όσοι αντιστέκονται στην εργοδοτική αυθαιρεσία και παλεύουν για τη βελτίωση της ζωής και των όρων εργασίας των εργαζομένων.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Δ. Πουλόπουλο και το σωματείο του και δηλώνουμε παρόντες στην παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων σωματείων και εργαζομένων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Τρίτη 7/10.

Ο αγώνας συνεχίζεται κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία, τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, την αστυνομική τρομοκρατία και την δικαστική εξουσία. Δε λυγίζουμε, δεν υποχωρούμε. Ο αυταρχισμός της εργοδοσίας δε θα περάσει!

Αθήνα 3 Οκτώβρη 2008

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Συμπαράσταση στο Δημήτρη Πουλόπουλο

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: