ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το καταστατικό του συλλόγου μας (Σύλλογος δασκάλων & νηπιαγωγών « Οι Τρεις Ιεράρχες) προβλέπει δύο τακτικές Γενικές Συνελεύσεις το χρόνο. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ζητήθηκε άδεια για όλους τους συναδέλφους για τις 30 Οκτωβρίου 2008 προκειμένου να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη ημέρα αυτή. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντινίδης Μαρίνος με έγγραφη απάντησή του αρνείται τη χορήγηση άδειας για την πραγματοποίηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης σε πρωινή ώρα.

To Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν αποφάσισε κατά πλειοψηφία (υπερψήφισαν οι κομματικές παρατάξεις) την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης σε απογευματινή ώρα. Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση διαφώνησε αφού θεωρεί πως η  χορήγηση δύο ημερών άδειας το χρόνο σε όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στις τακτικές Γ.Σ είναι κεκτημένο (και νομικά κατοχυρωμένο) συνδικαλιστικό δικαίωμα το οποίο υπερασπιζόμαστε και δεν απεμπολούμε.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μη χορήγηση της άδειας . Καλούμε :

~ Το Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντινίδη Μαρίνο να αναιρέσει την προηγούμενη απόφασή του και να δώσει τελικά την άδεια.

~ Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να προβούν σε κάθε ενέργεια απαραίτητη για τη χορήγηση άδειας ώστε η τακτική Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί πρωί (για παράδειγμα επανάληψη της αίτησης, έγγραφη ενημέρωση της ΔΟΕ ώστε να προβεί σε ενέργειες, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση κ.τ.λ). Τον Ιούνη άλλωστε που το ίδιο περιστατικό είχε επαναληφθεί σε άλλη περιοχή τελικά δόθηκε άδεια με απόφαση Υπουργού(!) σε όλους τους Συλλόγους για να πραγματοποιήσουν τις Συνελεύσεις τους πρωί (παρόλο που δεν ήταν εκλογικές).

Θεωρούμε πως η πραγματοποίηση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης (που είναι και καταστατική)  σε πρωινή ώρα είναι ουσιαστική προϋπόθεση για την επιτυχία της συνέλευσης. Σημειώνουμε πως περίπου το 30% των μελών του συλλόγου διαμένουν σε γειτονικούς νομούς και συνεπώς είναι εξαιρετικά δύσκολη η διπλή μετακίνησή τους την ίδια ημέρα (για σχολείο και απογευματινή Γενική Συνέλευση). 

Θεωρούμε πως η υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας (όπως του συνδικαλίζεσθαι) γίνεται αποτελεσματικά όταν γίνεται δημόσια, μαζικά και φανερά και όχι όταν γίνεται με κάθε τύπου «διαβουλεύσεις» πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν  στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σαν μια απάντηση σε όσους επιβουλεύονται τα δικαιώματά μας και θέλουν τους Συλλόγους νεκρούς θεσμούς χωρίς δυνατότητα μαζικών αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: