Δέκα μήνες απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στην Κω

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι εξαιτίας του απαράδεκτου τρόπου καταβολής των δεδουλευμένων τους. Απλήρωτοι εδώ και μήνες- από τον περασμένο Ιανουάριο έχουν να πληρωθούν- γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από το ίδιο το κράτος, αιχμάλωτοι ενός ιδιότυπου καθεστώτος ομηρίας.

Είναι οι συνάδελφοι της διπλανής τάξης, που σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας, χωρίς καμιά εργασιακή κατοχύρωση και απλήρωτοι για δέκα σχεδόν μήνες, περιπλανώνται με ελαστικά ωράρια σε δυο και τρεις δουλειές για την πενιχρή αμοιβή των 7ευρώ την ώρα. Είναι εκπαιδευτικοί που πολλοί έχουν αποφοιτήσει εδώ και δέκα- δεκαπέντε χρόνια και τώρα βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο ζώντας με το άγχος της επόμενης σύμβασης.

Εργασιακές σχέσεις …γαλέρας και στην εκπαίδευση!

Η από χρόνο σε χρόνο συρρίκνωση του αριθμού των αναπληρωτών και αντιστοίχως η μεγάλη αύξηση του θεσμού των ωρομισθίων οδηγεί στην ανατροπή κάθε κατακτημένου δικαιώματος στις εργασιακές σχέσεις και στην εκπαίδευση και τη διαμόρφωση μιας νέας, μαύρης, εργασιακής πραγματικότητας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της επέκτασης και στην εκπαίδευση της μερικής απασχόλησης. Επιδιώκουν μάλιστα, αυτό το μοίρασμα της φτώχειας και τον κατακερματισμό των θέσεων εργασίας να τα εμφανίσουν ως φιλολαϊκή πολιτική που τάχα καταπολεμά την ανεργία! Όλα αυτά κινούνται στη λογική της μείωσης του λειτουργικού κόστους της εκπαίδευσης για ένα σχολείο φτηνό και ευέλικτο αλλά με αδιάφορη την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Φτάνει πια! Αγώνας τώρα!

Οι προηγούμενες γενιές των αδιόριστων εκπαιδευτικών κέρδισαν με το σπαθί τους, μέσα από σκληρούς αγώνες την πρόσληψη και τη μονιμοποίησή τους, τις σταθερές εργασιακές σχέσεις που έχουν σαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί σήμερα. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να γίνονται κινητοποιήσεις που έχουν ως κύριο αίτημά την καταβολή των δεδουλευμένων.

Την ώρα που κόντρα στις προεκλογικές της δεσμεύσεις για κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως και οι προηγούμενες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επιλέγει την πολιτική της εργασιακής ομηρίας για χιλιάδες ωρομίσθιους και αναπληρωτές, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα κίνημα που θα βάζει στο στόχαστρό του την ανατροπή της μαύρης εργασιακής πραγματικότητας που διαμορφώνεται στο δημόσιο σχολείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς.
  • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό τα χιλιάδες πραγματικά κενά.
  • Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή – ωρομίσθιου και αντικατάσταση τους με μόνιμους διορισμούς.
  • Να πληρωθούν τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: