ΜΙΚΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 14-21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


1) Την ημέρα της απεργίας (15/12) πέραν του σημαντικού ποσοστού συμμετοχής συναδέλφων στη μάχη της απεργίας (42%) δεκάδες συνάδελφοι μόνιμοι και αναπληρωτές μετά από απόφαση του Συλλόγου προχώρησαν σε κατάληψη-παράσταση διαμαρτυρίας στο Διευθυντή Εκπαίδευσης Ροδόπης απαιτώντας: Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών ΕΣΠΑ και την έκδοση φύλλων μισθοδοσίας για του ίδιους. Στην προσπάθεια αυτή βρεθήκαμε σε αντιπαράθεση με μικρές δυνάμεις των ΜΑΤ (ποιος τους κάλεσε;;;;) που αποχώρησαν μετά τη δυναμική διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών. Ο Διευθυντής εκπαίδευσης αρνήθηκε να δεσμευτεί για την πληρωμή των δεδουλευμένων και έδωσε εντολή να εκδοθούν φύλλα μισθοδοσίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση , αλλά και στην κατάληψη παράσταση διαμαρτυρίας εντύπωση μας προκάλεσε η απουσία των συνδικαλιστών των γραφειοκρατικών – κομματικών παρατάξεων. Σε μέρα απεργίας στήριξαν έμπρακτα την απόφαση και δράση του Συλλόγου 1 άτομο μόλις από ΔΑΚΕ και 2 από ΠΑΣΚ. Φαίνεται «ντρέπονται» οι υπόλοιποι των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ να έρθουν σε αντιπαράθεση με το μηχανισμό της αντιεκπαιδευτικής και αντεργατικής εξουσίας…Ε δε γίνεται να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με το σπίτι σου! Σημειώνουμε πως το ΠΑΜΕ δεν εμφανίστηκε καν….Έτσι «αγωνίζονται» οι κομματικές παρατάξεις στις απεργίες: μακριά από τους συναδέλφους τους που βρίσκονται στο δρόμο…..

 

2) Την επόμενη με τη στήριξη του Συλλόγου και όντας απλήρωτοι επί μήνες 13 συνάδελφοι-συναδέλφισσες αναπληρωτές-τριες μέσω ΕΣΠΑ κατέθεσαν δήλωση επίσχεσης εργασίας. Δηλαδή δήλωση αποχής από τα καθήκοντά τους μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Εντύπωση μας κάνει πως στο πρόσφατο ενημερωτικό του Συλλόγου (31) ενώ αναφέρονται τα ποσοστά απεργίας δεν αναφέρεται ούτε η κατάληψη-παράσταση διαμαρτυρίας αλλά ούτε και η επίσχεση εργασίας.

 

3) Τη Δευτέρα στις 20/12/2010 Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ.Κελεσίδης (Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης) και η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίαζαν από κοινού (μαζί με πανεπιστημιακά και δημοσιογραφικά εξαπτέρυγά τους) βιβλίο μελέτη του πρώτου για την αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης. Ήταν άλλη μια φιέστα της κυρίαρχης ιδεολογίας του μνημονίου και των αγορών που θέλει να ενδύσει με επιστημονικό χαρακτήρα τα ιδεολογήματα περί χρησιμότητας του Καλλικράτη και την εισαγωγή του στην εκπαίδευση. Καθόλου τυχαία δεν είναι η σχέση του θέματος του βιβλίου (Διοικητική αναδιοργάνωση στην εκπαίδευση) με όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για καταργήσεις και συμπτύξεις σχολικών μονάδων.

Η φιέστα αυτή όμως δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν οι διοργανωτές. Δεκάδες εκπαιδευτικοί (μόνιμοι, αναπληρωτές πληρωμένοι, απλήρωτοι, πλήρους ή περιορισμένου ωραρίου) φοιτητές και άλλοι εργαζόμενοι απαντώντας στο κάλεσμα των συλλογικοτήτων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Θράκης μπήκαμε στο χώρο της εκδήλωσης και προχωρήσαμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, τους μαζικούς διορισμούς, την παιδεία των αναγκών της κοινωνίας και την ανατροπή της πολιτικής μνημονίου και Καλλικράτη. Η υπουργός αποχώρησε από την αίθουσα και μας ζήτησε συνάντηση σε αποστειρωμένο από κόσμο (και κάμερες) περιβάλλον. Έγινε ολιγόλεπτη συνάντηση με την υπουργό με άτυπη αντιπροσωπεία που όρισαν οι συμμετέχοντες στην παράσταση διαμαρτυρίας. (συμμετείχαν οι εκλεγμένοι στα ΔΣ των συλλόγων Π.Ε Ξάνθης και Ροδόπης, Ταμπάκης Θεολόγος και Μακρυγιάννης Στέφανος αντίστοιχα και 5 συνάδελφοι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ). Η υπουργός αρνήθηκε να δεσμευτεί για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ που παραμένουν απλήρωτοι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αρνήθηκε να δεσμευτεί επίσης για διορισμούς εκπαιδευτικών την επόμενη χρονιά. Μετά από τις μη απαντήσεις της κ.Διαμαντοπούλου στα ζητήματα αυτά δηλώσαμε πως δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση και αποχωρήσαμε.

Μέσα στο χώρο και στο ρόλο του χειροκροτητή βρέθηκε το σύνολο σχεδόν της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε Ροδόπης και σημαντικό τμήμα της ΔΑΚΕ Π.Ε που ακόμα και όταν οι απλήρωτοι συνάδελφοί τους απαιτούσαν με συνθήματα τα δεδουλευμένα από την υπουργό τους κοίταζαν αδιάφορα έως και ….ενοχλημένα! Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος τους: του υποστηρικτή της εκάστοτε κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής.

 

O ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

http://www.youtube.com/watch?v=BUcAGNCGuZo

 

 

ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ – ΑΝΥΠΑΚΟΥΑ – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ

 

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑