3ο Συνέδριο ΠΑΣΚ ΠΕ

 Με την  συμμετοχή του Υπουργείου και της διοίκησης

Η Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να σταθούν σε χώρο της εκπαίδευσης χωρίς να ξεσηκώσουν διαμαρτυρίες για την εκπαίδευση της αμάθειας και τη σταθερή κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών. Πού βρήκαν φιλόξενο χώρο; Στο συνέδριο της ΠΑΣΚ της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μαζί τους τα στελέχη που επεξεργάζονται και υλοποιούν τις συγχωνεύσεις και σχολείο-στρατόπεδο με το διοικητή-διευθυντή. Στο βήμα λοιπόν η υπουργός Διαμαντοπούλου! Είναι αυτό συνέδριο συνδικαλιστικού φορέα; Πιστεύει κανείς ότι εννοούν έστω και μια λέξη από τα συνθήματα στο φόντο;


διαβάστε την ανακοίνωση των Παρεμβάσεων ΠΕ. – κατεβάστε την σε μορφή pdf από εδώ

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν κρατάει πια ούτε τα προσχήματα. Όλοι αυτοί που από χρόνια έχουν πάρει διαζύγιο από την καθημερινότητα της σχολικής τάξης και φροντίζουν με προσοχή την καριέρα τους, από το συνδικαλισμό στη διοίκηση και το αντίστροφο, εξυπηρετώντας πάντοτε τις επιταγές της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου, βρέθηκαν μαζί. Είναι απόλυτη η ταύτισή τους με την επιλογή του «νέου σχολείου», του σχολείου της αγοράς, των 800 της ατελείωτης 35ωρης παιδικής υπερεργασίας και των ελαστικά εργαζομένων εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται από προγράμματα ΕΣΠΑ.


Είναι οι ίδιοι που δήλωναν στα κανάλιαευχαριστημένοι για τις προσλήψεις αναπληρωτών όταν η Διαμαντοπούλου, αρχές Σεπτέμβρη, επικοινωνιακά, μιλούσε για 20.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση. Είναι οι ίδιοι που δεν βρήκαν τίποτα να πουν όταν μετά από αυτές τις δηλώσεις, οι προσλήψεις έγιναν από προγράμματα ΕΣΠΑ, όταν η κυβέρνηση επιχειρεί την κατηγοριοποίηση και επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων, προετοιμάζει την αύξηση του ωραρίου και το νέο καθηκοντολόγιο, καταργεί τη μετεκπαίδευση, επιβάλλει το μέντορα στην ειδική αγωγή και προχωρά σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Είναι οι ίδιοι που δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως υπεύθυνοι για την οικονομική κατάσταση στο δημόσιο είναι κάποιοι κλάδοι που είχαν περισσότερα επιδόματα από εμάς και πως τάχα το μισθολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα εξισορροπήσει τις αδικίες (ενώ ψειρίζουν ακόμα και ότι οι δάσκαλοι θα πάρουμε αυξήσεις)!

Η πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ, του κεφαλαίου, εξαρτάται από τη στήριξη του κρατικού συνδικαλισμού της υποταγής και της συναίνεσης. Άλλωστε, με την στήριξη της ΠΑΣΚ της ΓΣΕΕ καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, επιβλήθηκαν οι επιχειρησιακές και προωθούνται ήδη οι ατομικές συμβάσεις. Με τη συμπαιγνία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ κηρύσσονται απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς συντονισμό, μακριά από τις κρίσιμες ημερομηνίες και κυρίως αποσπασματικές χωρίς κλιμάκωση και προοπτική. Απεργίες που η συνδικαλιστική γραφειοκρατία επιδιώκει να εκτονώσει την οργή των εργαζομένων και όχι να διαμορφώσει ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κάθε τους προσπάθεια να εξευτελίσουν την έννοια του σωματείου και του συνδικαλισμού, θα πνιγεί στους δρόμους του αγώνα. Μέσα στις σχολικές αίθουσες όπου η μαχόμενη εκπαίδευση συγκρούεται με τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και αγωνίζεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στους συλλόγους διδασκόντων όπου οι εκπαιδευτικοί ψηλαφούν τη δύναμη της συλλογικότητας και της πραγματικής ενότητας απέναντι στη διοίκηση, στους συλλόγους και τις Γενικές Συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα, στις διαδηλώσεις και τις απεργίες όπου σφυρηλατούν την ταξική τους ενότητα, τον αυθεντικό συντονισμό τους και την αγωνιστική τους ανάταση. Εκεί, στους δρόμους του αγώνα, εκπαιδεύονται σήμερα οι εργαζόμενοι, ώστε να πετάξουν την αρχαία σκουριά και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις σ’ αυτό. Για σωματεία, πραγματικούς υπερασπιστές των δικαιωμάτων, που θα επιδιώκουν τη συμμετοχή στις αποφάσεις και στη δράση όλων των συναδέλφων κι όχι σωματεία συναίνεσης, απραξίας, κι εκλογικής καταγραφής, που θα στηρίζουν την ύπαρξή τους στην εκδούλευση, το ρουσφέτι, και το πάρε δώσε με τη διοίκηση, όπως επιδιώκει ο κρατικός, κομματικός συνδικαλισμός.

Advertisements

1 Comment

 1. Ανακοίνωση-Απάντηση

  στις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.

  για το 3ο Συνέδριο της ΠΑΣΚ Π.Ε.

  Με αφορμή την ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε, για το 3ο συνέδριο της ΠΑΣΚ Π.Ε. , δηλώνουμε πως λυπούμαστε ,πραγματικά, για την παράλειψή μας να μην τους αποστείλουμε, για έγκριση, τον κατάλογο των συμμετεχόντων και των προσκεκλημένων στο 3ο συνέδριό μας. Στο 4ο συνέδριό μας θα επανορθώσουμε το λάθος μας.

  Από την ΠΑΣΚ

  Υ.Γ. : Κατανοούμε τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει, αφού δεν μπορούν, επί της ουσίας , να προσάψουν τίποτε στην παράταξη μας, αλλά στο συνδικαλιστικό τους κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s