Είναι απολύτως επικίνδυνοι, αναγκαία η ανατροπή τους!

Χωρίς ντροπή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ ανήγγειλε νέα επιδρομή στο ήδη μειωμένο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, με έκτακτη φοροεπιδρομή στην κατοικία. 

Χωρίς ντροπή δήλωσαν πως παραμένουν σταθερά το δρόμο της μεταφοράς ακόμα μεγαλύτερου κομματιού πλούτου από τα χέρια των εργαζομένων στα χέρια του κεφαλαίου. Γιατί αυτό σημαίνει  «προσήλωση» στο δρόμο του ευρώ, αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Χωρίς ντροπή προέβλεψαν «ένα εργαζόμενο ανά οικογένεια» δηλαδή τρομακτική διόγκωση της ανεργίας αλλά και απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα.

Για άλλη μια φορά παίζουν το γνωστό εκβιαστικό δίλλημα: Η δέχεστε και τα νέα μέτρα ή δεν έχουμε για μισθούς και συντάξεις. Για άλλη μια φορά με την τρομοκρατία του χρέους επιδιώκουν να αδειάσουν ότι έχει μείνει στο λαϊκό πορτοφόλι.

 

Είναι απολύτως επικίνδυνη και χωρίς προοπτική αυτή η πολιτική!

          Η πολιτική λεηλασίας του πλούτου και παράδοσής του στα λαμόγια των επενδυτικών funds, των τραπεζιτών και των εργοδοτών δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον εργαζόμενο. Η πολιτική αυτή οδηγεί στη φτώχεια, στην καταστροφή ή την αδράνεια κάθε παραγωγικής δύναμης. Η πολιτική αυτή δεν έχει πάτο όπως έχουν αποδείξει τα δύο τελευταία χρόνια: Ο πάτος είναι η απόλυτη ένδεια και χρεοκοπία των εργαζόμενων.

Απαραίτητη τώρα η ανατροπή της με μαζικούς αγώνες των εργαζόμενων που θα χαρακτηρίζονται από την αυτοοργάνωση, τη συλλογική δράση και την άμεση δημοκρατία. Με αγώνες που θα επιδιώξουν να πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι κάθε κρίσιμη πτυχή του παραγωγικού ιστού της χώρας ώστε να εμποδιστεί και η εκποίησή του.

 

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

1.    Ανατροπή του μνημονίου κυβέρνησης –κεφαλαίου –ΕΕ –ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας – Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.

2.    Ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής από το κίνημα των  εργαζομένων.

3.    Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, έξοδος από ΟΝΕ και την Ε.Ε. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων.

4.    Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν περικόψει τους μισθούς, έχουν μειώσει το εισόδημα των εργαζομένων.  1400 καθαρά αρχικός μισθός (με την αναγκαία αναπροσαρμογή από το 2006) αφορολόγητα.

5.    Ενιαία συλλογική σύμβαση. Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις των αγωνιζόμενων κλάδων. Πραγματικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς. Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων. Κατάργηση του ΦΠΑ για όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης

6.    Γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία στο 15% του τακτικού προϋπολογισμού, υγεία και κοινωνική ασφάλιση και ταυτόχρονα πάγωμα και δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Άμεση φορολογία του εκκλησιαστικού πλούτου για την κάλυψη των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑