Οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις

ένα μικρό κείμενο για τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα για τη σύλληψη 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  ΒΥΡΩΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ  «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Παραμονές Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

   Οι διώξεις, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ στον πιο επαίσχυντο ρόλο, παρέα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ, της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των Πολυεθνικών με  τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις και τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της.  Αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική τους.

  Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Ότι και να κάνουν, με όσες συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης, ο αγωνιστής λαός δε θα υποταχθεί, δε θα κιοτέψει. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στην «μπότα» του χρέους και των μνημονίων με πείσμα και αποφασιστικότητα αλλά οι αγώνες τους θα αναπτυχθούν και θα κλιμακωθούν ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για να ζήσει ο λαός ζωή αξιοβίωτη κι όχι την κόλαση που του ετοίμασαν.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!

Όσο για την κυβέρνηση τους αφιερώνουμε τη μαρτυρία μιας γυναίκας κρατούμενης στα χρόνια της δικτατορίας:

«…Επικίνδυνος είναι εκείνος που κάνει πράξεις αντίθετες με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας του. Επικίνδυνη δεν είμαι εγώ κι οι πατριώτες που παλεύουν εναντίον της δικτατορίας αλλά επικίνδυνη και παράνομη είναι η χούντα. Γι’ αυτό και θα κληθεί να δώσει λόγο στο λαό και τη δικαιοσύνη για τα εγκλήματά της…».

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Δ.Σ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Πολυτεχνείο 2012, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση (τον συνέλαβαν στο σχολείο!!!) , μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

   Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ στον πιο επαίσχυντο ρόλο, παρέα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ, της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των Πολυεθνικών με  τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις και τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της.  Αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική τους.

  Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων. Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων! Να πάρει τώρα θέση το ΔΣ της ΔΟΕ.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΄73

 


Ανακοίνωση από την  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012:

Oι χωροφύλακες αρχίζουν τις συλλήψεις στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς!

 

Από αλλού το περιμέναμε: Από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α, τους επίγονους της Βέρμαχτ και της Απριλιανής Χούντας, περιμέναμε προκλήσεις στα σχολεία με αφορμή τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από αλλού το βρήκαμε: Από τους ασφαλίτες της συγκυβέρνησης, της σύγχρονης χούντας της Τρόικας, που εισέβαλαν στη γιορτή του Πολυτεχνείου σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν μπροστά στους μαθητές του το σ/φο  δάσκαλο Θανάση Αγαπητό, γνωστό για τις συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό κίνημα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, επειδή την προηγούμενη συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα συνελήφθησαν και δημοτικοί υπάλληλοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ Κυρατζόπουλος Θωμάς και Αρβανίτης Σαράντης,  ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις. Οι συνάδελφοι κρατούνται όλοι σε άθλιες συνθήκες στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και οδηγούνται στο αυτόφωρο, με κατηγορίες βγαλμένες από το μαύρο παρελθόν των πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων.

Αυτή η ενέργεια, στοχεύει κατευθείαν στο να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζόμενων να αγωνίζονται, καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικών ελευθεριών, τρομοκρατεί κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, αναβιώνει τα έκτακτα στρατοδικεία-εργατοδικεία και αποδεικνύει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο μιας πανικόβλητης κυβέρνησης–αχυρανθρώπων της Τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων, που με βία και φασισμό πάει να επιβάλλει τη σιωπή των αμνών, στη μεγάλη σφαγή των εργαζομένων την εποχή των Μνημονίων.

Οι ευθύνες των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την επαίσχυντη επιχείρηση δίωξης και κατατρομακράτησης των συναδέλφων μας και όλων των εργαζομένων είναι τεράστιες. Το κράτος του δικαίου των δανειστών δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα και προκαλεί  ανήμερα της 17 Νοέμβρη με πολιτικές διώξεις. Η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ εγκαθιδρύει πλέον ένα καθεστώς πολιτικής εκτροπής και άγριας κοινωνικής λεηλασίας.

Ζητάμε από τη ΔΟΕ και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να διαλέξουν τώρα όχθη με τους εργαζόμενους,  τους αγώνες και τους αγωνιστές. Δεν μπορούν να κρύβονται, όταν οι χωροφύλακες αρχίζουν τις συλλήψεις στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς. Ποιον εκπροσωπούν; Τους εργαζόμενους που στενάζουν και απολύονται, ή τα μνημόνια τους ασφαλίτες και τους πραίτορες του Φούχτελ;

Ούτε οι αγώνες μας ούτε το φρόνημά μας θα καμφθούν όμως! Είναι αναγκαίο τώρα ένα πλατύ αγωνιστικό ρεύμα αλληλεγγύης που να  αγκαλιάσει  τους συναδέλφους μας που διώκονται και να τσακίσει την καταστολή και την τρομοκρατία. Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί στους δρόμους, στις συγκρούσεις, στις απεργίες-λουκέτο παντού,  για να διώξουμε τους ληστές και να ανατρέψουμε την πολιτική τους.  Να δυναμώσουμε ό,τι το καθεστώς θέλει να υποστείλει!

 

Να απελευθερωθούν τώρα οι συνάδελφοι Αγαπητός, Κυρατζόπουλος, Αρβανίτης

Να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον τους.

Οι αγώνες δεν διώκονται – η τρομοκρατία δε θα περάσει

Κάτω η Χούντα Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ

Ψωμί Παιδεία Ελευθερία


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: