ανακοίνωση μπροστά στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Στις ατελείωτες νύχτες το φως λιγοστεύει λίγο πριν το ξημέρωμα….
Μισθός λεηλατημένος, φοροεπιδρομή, η δουλειά περιστασιακό «προνόμιο», η πρόσβαση σε περίθαλψη ένα όνειρο. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μαζί με Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. αγωνίζονται να μας πείσουν ότι τα Μνημόνια τελείωσαν, πως η «ανάπτυξη» έρχεται μα ταυτόχρονα απεργάζονται νέα μέτρα. Ετοιμάζουν νέα μείωση μισθών με καινούργιο ατομικό μισθολόγιο συνδεδεμένο με την αξιολόγηση και νέο ασφαλιστικό για συντάξεις 360 ευρώ και πλήρη διάλυση των ταμείων. Συνεχίζουν το γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Σχεδιάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο ώστε οι διώξεις και η καταστολή κάθε αγωνιστικής φωνής και κινητοποίησης να γίνουν καθεστώς. Κρύβουν πως με το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ η επιτήρηση έγινε μόνιμη για όλα τα κράτη της ΕΕ και πως αποπληρωμή του χρέους σημαίνει μέτρα μέχρι το 2060. Η «ανάπτυξή» τους είναι το “πάρτυ” των δις σε τράπεζες (218δις μόνο ως το 2013!) και οι αμοιβές πείνας όσων εργάζονται με 400 ευρώ. Έχουν επιλέξει την εξαθλίωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την περιστολή κάθε κοινωνικού δικαιώματος.

“Success story” και στην παιδεία..
Κενά, συγχωνεύσεις, μηδενικοί διορισμοί, ύλη βουνό, περικοπές των λειτουργικών δαπανών, παιδιά που συσσωρεύουν «δεξιότητες» και όχι πλήρη εικόνα της λειτουργίας του κόσμου για να γίνουν εύκολα εκμεταλλεύσιμοι εργάτες αύριο. Το σχολείο λειτουργεί με όρους αγοράς και αυτό βαπτίζεται σύνδεση με την κοινωνία. Η ευελιξία, η εντατικοποίηση, η ομηρία και ο φόβος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που επικρατούν στην καθημερινότητά μας. Ο Λοβέρδος κάνει εμπόριο ελπίδας με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τον διαγωνισμό που «θα» γίνει χωρίς να προσδιορίζεται αριθμός διορισμών….Το νέο πρόγραμμα στην ΠΕ που διαφημίζουν με κατάργηση μαθημάτων προοιωνίζει μόνο την κατασκευή πλεονάσματων εκπαιδευτικών όπως έγινε στη ΔΕ. Οι παιδαγωγικοί εκτελεστές των σχεδίων του υπουργείου, οι σχολικοί σύμβουλοι, επιβάλλουν κλίμα τρόμου στα σχολεία, ενώ η διοικητική πυραμίδα βομβαρδίζει με χείμαρρο εγκυκλίων. Μας θέλουν υποταγμένους για να συνεχίσουν το έργο της μισθολογικής καθήλωσης και τα σχέδια των απολύσεων.
Στις ατελείωτες νύχτες επίμονα μιλώ για το φως που το ξημέρωμα θα φέρει!

Σήμερα αγωνιζόμαστε για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών:
12χρονο ενιαίο δημόσιο δωρεάν με δίχρονη δημόσια δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Με ζωντανές και διευρυμένες όλες τις δομές υποστήριξης και ειδικής αγωγής.
Με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία και αναλυτικά προγράμματα σχεδιασμένα από την εκπαιδευτική κοινότητα για να καλύπτονται οι ανάγκες της κοινωνίας.
Με διπλασιασμό της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
….και για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση! Για λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους με μαζικούς διορισμούς και αυξήσεις για τους εκπαιδευτικούς (και για όλο το λαό για να καλυφθεί κάθε κοινωνική ανάγκη), με άρνηση αποπληρωμής του χρέους το οποίο δεν αναγνωρίζουμε.
Για παιδεία, υγεία, και ασφάλιση κοινωνικά αγαθά δημόσια και δωρεάν για όλους.
Για ρήξη με το ευρώ και τις δομές της Ε.Ε. και εθνικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Για να έρθει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν.

Οι σπίθες των αγώνων τις νύχτες ξημερώνουν!

Στους συλλόγους διδασκόντων, τα κυρίαρχα όργανα των σχολείων να ξαναδώσουμε ζωή: Υπερασπιζόμαστε ανυποχώρητα και συλλογικά κάθε εργασιακό μας δικαίωμα. Συμμετέχουμε αποφασιστικά σε κάθε μορφή αγώνα (όπως η απεργία – αποχή), μπλοκάρουμε την αξιολόγηση και κάθε έκφανσή της (αυτοαξιολόγηση, σχέδια δράσης), δηλώνουμε ανοιχτά πως αρνούμαστε να αξιολογήσουμε και να αξιολογηθούμε, απαγορεύουμε την είσοδο αξιολογητών στα σχολεία. Τα πράγματα θα αλλάξουν υπέρ μας με την συμμετοχή μας σε ένα ρεύμα αντίστασης και σύγκρουσης, με εμάς τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στα σχολεία και στους δρόμους, να καθορίζουμε τις εξελίξεις σε ενότητα και συντονισμό μεταξύ μας με σύνθημα: κανένας αγώνας μοναχικός – κανένας αγωνιστής μόνος. Ο ρόλος των αιρετών σε αυτή τη μάχη είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ενημέρωση του κλάδου και της κοινωνίας, σαν αγωνιστική παρουσία που θα μπλοκάρει στο ΠΥΣΠΕ αντιεκπαιδευτικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

ΠΥΣΠΕ : να μπλοκάρουμε το μοχλό προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής!
Τα Π.Υ.Σ.Π.Ε έχουν πλειοψηφία διορισμένων μελών της διοίκησης και χρησιμοποιούνται ως όργανα διαχείρισης του φτωχού σχολείου και ως μηχανισμός πελατειακών σχέσεων του κρατικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Σήμερα οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια αποκτούν όσο ποτέ πολιτικό χαρακτήρα ώστε μέσα στα Π.Υ.Σ.Π.Ε. να υπάρχουν αιρετοί που θα αποκαλύπτουν τις επιδιώξεις της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής στο τοπικό επίπεδο και θα προετοιμάζουν τις απαραίτητες κινητοποιήσεις για την αποτροπή τους.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ και (ΠΑΣΚ) – ΔΗΣΥ και οι αιρετοί του ούτε θέλουν ούτε μπορούν να μπουν μπροστά στον απαραίτητο ξεσηκωμό αντίστασης και μπλοκαρίσματος των αποφάσεων του Π.Υ.Σ.Π.Ε.
Τα περασμένα δύο χρόνια οι αιρετοί (και οι αναπληρωματικοί τους) της ΔΑΚΕ και της (ΠΑΣΚ) – ΔΗΣΥ δεν κάλεσαν έστω και σε μια κινητοποίηση σε συνεδριάσεις όπου αποφασίζονταν περικοπές θέσεων (οργανικών ή λειτουργικών).  Τώρα που δεκάδες κενά υπάρχουν στα σχολεία δεν έχουν κάνει ούτε μια δημόσια καταγγελία. Ανέχονται τις συνεχείς μετακινήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που «καμουφλάρουν» τα κενά!
Είναι (κωμικο)τραγικό να επαίρονται για την «αξιοσύνη» τους και η αλλαγή του ονόματός τους σε ΔΗΣΥ (από ΠΑΣΚ) δεν ξεπλένει το κυβερνητικό παρόν και παρελθόν τους. Ψήφος σε ΔΑΚΕ & (ΠΑΣΚ)-ΔΗΣΥ είναι ψήφος συναίνεσης στις πολιτικές που πλήττουν την εκπαίδευση και τη ζωή μας. Είναι επιλογή συνδιαχείρισης και υλοποίησης των κυβερνητικών επιλογών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: