εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια

arpa_logoΜε τον καιρό να ναι κόντρα……

Ανεργία, φορολεηλασία, καταστολή, γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εκποίηση πρώτων κατοικιών, επερχόμενος νέος συνδικαλιστικός νόμος για να περιοριστούν οι δυνατότητες αγώνων. Το δημόσιο χρέος συνεχίζει και αυξάνει, τράπεζες και μεγαλοεργοδότες  εξακολουθούν την κερδοφορία τους σε βάρος του χειμαζόμενου λαού ενώ υποβαθμίζονται μέχρι διάλυσης οι δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιεί μέχρι κεραίας την πολιτική ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου : την πολιτική του δημοσιονομικού σύμφωνου της ΕΕ, την πολιτική της εξαθλίωσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας, την πολιτική συμμετοχής και συνενοχής στους πολέμους και τη δημιουργία κυμάτων προσφυγιάς.

Όλο το μνημονιακό τόξο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ε.Κεντρώων) και οι φασίστες αντιπολιτεύεται στη λογική της «μη γρήγορης εκτέλεσης του μονόδρομου των αναδιαρθρώσεων»  ελπίζοντας να πάρει ξανά την κυβερνητική «κουτάλα» διαχείρισης της κλοπής  του πλούτου από τους πολλούς εργαζόμενους στους ολιγάρχες.

…..στο σχολείο «χυλό» του Φίλη και του ΟΟΣΑ όπου όλοι κάνουν τα πάντα γιατί «έτσι συμφέρει», που κάθε παιδαγωγική αρχή θυσιάζεται στη λογιστική των ωρών. Σχολείο που καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, επιδιώκει τη διάσπαση της ενότητας των συλλόγων διδασκόντων, κλείνει σχολεία και συγχωνεύει τμήματα. Σχολείο απαξίωσης των βασικών πτυχίων με πλήρως υποβαθμισμένες ή και εξαφανισμένες τις υποστηρικτικές δομές ώστε το κόστος τους να χρεωθούν οι γονείς.

Τελικός στόχος τους το σχολείο της αγοράς, σχολείο θραυσμάτων δεξιοτήτων για τους μαθητές χωρίς πλήρη θεώρηση του κόσμου, σχολείο κόλαση ελαστικών σχέσεων εργασίας με μηδενικούς διορισμούς, κινητικότητα και επιβάρυνση των (λιγότερων πλέον) εκπαιδευτικών με οποιοδήποτε έργο, εκπαιδευτικό ή μη.

Η μνημονιακή αντιπολίτευση των Μητσοτάκη και λοιπών πρώην κυβερνητικών περιγράφει την ίδια πολιτική με άλλες λέξεις: «αριστεία» των λίγων λεφτάδων, μαθητές και γονείς πελάτες, πρώτη επιλογή η ένταξη της «επιχειρηματικότητας» στα σχολεία, voucher και χρηματοδότηση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αξιολόγηση, κανένας διορισμός.  

…….είναι τιμή να αγωνίζεσαι! Όλοι θέλουν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Όμως οι απεργίες μηνών στη Γαλλία, τα αγωνιστικά σκιρτήματα στη χώρα μας, η αλληλεγγύη του λαού μας στους πρόσφυγες, οι προηγούμενες νίκες (έστω και επισφαλείς) ενάντια στις απολύσεις και την αξιολόγηση δείχνουν το δρόμο: Δεν αποδεχόμαστε το μονόδρομο της εκμετάλλευσης, μόνη ελπίδα οι μαζικοί ανυποχώρητοι αγώνες.

….για μια ζωή που αξίζει να ζεις! Για λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους με αυξήσεις για τους εκπαιδευτικούς (και όλο το λαό) με άρνηση αποπληρωμής του χρέους το οποίο δεν αναγνωρίζουμε. Για παιδεία, υγεία, και ασφάλιση κοινωνικά αγαθά δημόσια και δωρεάν. Για ρήξη με το ευρώ την Ε.Ε. και εθνικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Για να έρθει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν.

….για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη γκρεμίζω ουρανούς!

Αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν σχολειό των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών, των παιδιών μας :  

12χρονο ενιαίο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

  • Με διευρυμένες όλες τις δομές υποστήριξης.
  • Με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία και αναλυτικά προγράμματα σχεδιασμένα για να καλύπτονται οι ανάγκες της κοινωνίας.
  • Με διπλασιασμό της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, μαζικούς διορισμούς, μόνιμη σταθερή εργασία, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.

Ζωντανεύουμε τους συλλόγους διδασκόντων:

  • Πολεμάμε τη μοιρολατρεία, την καλλιεργούμενη σύγκρουση με τους τις συναδέλφους μας από το ΥΠΠΕΘ και τις εντολές της Διεύθυνσης για τα ωρολόγια προγράμματα .
  • Δεν κάνουμε ώρες ειδικοτήτων, απαιτούμε την ύπαρξη των αναγκαίων τμημάτων ένταξης και παράλληλων στηρίξεων. Διεκδικούμε την χρέωση διδακτικών ωρών για την ώρα σίτισης στο ολοήμερο σε όλους και της ώρας της Παρασκευής στα ολοήμερα μειονοτικά.  
  • Διεκδικούμε τις πραγματικές ανάγκες για ενισχυτική, ώρες διδακτικού έργου στους μουσουλμάνους μαθητές τις ώρες των θρησκευτικών των τμημάτων,  ειδικότητες σε κάθε ολιγοθέσιο σχολείο.
  • Διεκδικούμε ενιαίο ωράριο μειούμενο με τα χρόνια υπηρεσίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολιγοθέσιων δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Υπερασπιζόμαστε δηλαδή ανυποχώρητα και συλλογικά κάθε εργασιακό μας δικαίωμα και κάθε θέση εργασίας ζητώντας την κάλυψη κάθε κενού για κάθε εκπαιδευτικό έργο. Δε γινόμαστε συνένοχοι στην απόκρυψη των πραγματικών ελλείψεων, παραμένουμε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους μας.

Συμμετέχουμε σε κάθε μορφή αγώνα θεωρώντας πως  πράγματα θα αλλάξουν υπέρ μας με τη συγκρότηση ρεύματος αντίστασης και σύγκρουσης, με εμάς τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στα σχολεία και στους δρόμους, να καθορίζουμε τις εξελίξεις σε ενότητα και συντονισμό μεταξύ μας. Ο ρόλος των αιρετών σε αυτή τη μάχη είναι η ενημέρωση του κλάδου και της κοινωνίας, αλλά και η αγωνιστική παρουσία που θα μπλοκάρει αντιεκπαιδευτικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.  

Μπλοκάρουμε την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής!

Τα Π.Υ.Σ.Π.Ε έχουν πλειοψηφία διορισμένων μελών της διοίκησης. Χρησιμοποιούνται ως όργανα διαχείρισης του σχολείου της ΕΕ του ΟΟΣΑ και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Στα Π.Υ.Σ.Π.Ε. χρειάζεται να υπάρχουν αιρετοί που θα αποκαλύπτουν τις επιδιώξεις της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής στο τοπικό επίπεδο και θα προετοιμάζουν τις απαραίτητες κινητοποιήσεις για την αποτροπή τους.

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ (ή όποιο είναι το όνομα της πρώην ΠΑΣΚ): Υπερψήφισαν κατ’ επανάληψη φέτος εισηγήσεις της Διοίκησης που εφάρμοζαν την αντιεκπαιδευτική νομοθεσία  ή  καταψήφιζαν αλλά χωρίς αντιπρόταση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Άφαντοι από τους αγώνες τοπικά και ειδικότερα από τις κινητοποιήσεις στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ για την υπεράσπιση θέσεων εργασίας. Συμμετέχουν στις εκλογές των ΑΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ για να στηρίξουν τους κυβερνητικούς και κομματικούς του μηχανισμούς.  

Ψήφος σε ΔΑΚΕ, (ΠΑΣΚ)-ΔΗΣΥ και ΕΡΑ είναι ψήφος συναίνεσης στις πολιτικές που πλήττουν την εκπαίδευση και τη ζωή μας. Είναι επιλογή συνδιαχείρισης και υλοποίησης των  κυβερνητικών επιλογών.

Ανεξαρτητη  Ριζοσπαστικη  Παρεμβαση

2 ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: