31 Mάη – Γενική Συνέλευση- Αλεξανδρούπολη

Μας φαίνεται σαν να ναι χθες μα πάνε τόσα χρόνια…
Ημέρες μνημονίων χαράζουν βαθιά τη ζωή. Θέλουν να συνηθίζεις : Το success story της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που διαδέχεται αυτά των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τις «κόκκινες γραμμές» που ξεθωριάζουν στις «διαπραγματεύσεις», το παραμύθι της «ανάπτυξης».
Θέλουν να συνηθίζεις: Στο λειψό μισθό και τη σύνταξη που απομακρύνεται. Την παιδαγωγική του αχταρμά, στις κατακερματισμένες γνώσεις και δεξιότητες. Στην εναλλαγή μεταξύ τμημάτων και σχολείων. Στο ολοήμερο νηπιαγωγείο φύλαξη. Στην ιδέα της απουσίας παράλληλης, ΖΕΠ και τμημάτων ένταξης. Στις τύψεις πως αν χρειαστεί να λείψεις, δεν υπάρχει άνθρωπος να σε αναπληρώσει.
Θέλουν να συνηθίζεις: Τη ζωή της αναπλήρωσης και το ωράριο λάστιχο. Το σχολείο χυλό όπου όλοι κάνουν λίγο από όλα. Στη γραφειοκρατία και την αυθαιρεσία των εντολών της διοίκησης, στην περιπλάνηση, στο αβέβαιο αύριο, στην παραμέληση των αναγκών σου.
Κάπως έτσι δουλεύει η καθημερινότητα της κρίσης. Κάνοντας φθηνές τις ζωές των ανθρώπων.  Στο λεξιλόγιο των οικονομολόγων αυτό λέγεται «υποτίμηση της εργασίας». Προϋποθέτει ένα μίνιμουμ κοινωνικής ανοχής. Προϋποθέτει τη δική σου συνήθεια, τη δική σου συναίνεση.

….τίποτα δεν έχει αλλάξει….
Τα πλεονάσματα πανηγυρίζονται από την κυβέρνηση ως «επιτυχίες» αριθμών που στάζουν εξαθλίωση. Η αντιπολίτευση διαφημίζει πάντα ένα άλλο «μείγμα μέτρων». Αγανακτείς γιατί  ξέρεις: Πως είναι ψέμα οι υποσχέσεις όλων για διορισμούς,  ψέμα πως δεν έχει άλλες περικοπές. Η ζωή και το σχολείο των αναγκών σου είναι ακόμα μακριά.

…τίποτα δεν είναι όπως παλιά…
Όταν το παρόν γίνεται αδιανόητο, διάλεξε εκείνο που δεν σου επιτρέπεται να διαλέξεις. Διάλεξε να μη συνηθίσεις. Διάλεξε να μη συναινέσεις. Διάλεξε μια ζωή που να αξίζει να τη ζεις. Στης κανονικότητας την εποχή που όλα ζυγίζονται με το καντάρι της επιβίωσης, τη ζωή σου μπορείς να την αλλάξεις χωρίς δεκανίκια, χωρίς αυταπάτες, με πόνο, με αγώνα.
Από την απεργία του 2006 που επέβαλε την υποχρεωτική προσχολική αγωγή έως το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης. Από την υπεράσπιση της μόνιμης σταθερής εργασίας, την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την αποτροπή των υποχρεωτικών μετακινήσεων μέχρι την πρόσφατη νίκη για υπολογισμό της ώρας σίτισης ως διδακτικής σε όλους, οι αγώνες δίνουν το στίγμα.

Έλα στο όνειρό μας και περπάτησε
Στην εποχή της μεγάλης κλοπής, που το 1% του πληθυσμού νέμεται το 50% του πλούτου και το 5% το 90%, επιλέγουμε να είμαστε μέρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των ανθρώπων που δε σταματούν να ονειρεύονται: δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δουλειά και μια βαθιά ουσιαστική ελευθερία: Να σαι λεύτερος να γίνεις καλά αν αρρωστήσεις, να σαι λεύτερος να κάνεις οικογένεια, να μην πεινάσεις, να μορφωθούν τα παιδιά σου, να έχεις ρεύμα, να μη δουλεύεις μέχρι να σου βγει η ψυχή, να σαι λεύτερος να απεργείς, να μιλάς, να απαιτείς τον πλούτο που παράγεις.
Δική μας η αισιοδοξία για τη νίκη των πολλών, βέβαιοι πως οι νόμοι της εκμετάλλευσης θα συντριβούν, ο φασισμός ξανά θα τσακιστεί, η σύγχρονη ολιγαρχία θα ανατραπεί, πως η ανάγκη θα γράψει τελικά την ιστορία. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις:  Δε θα φέρουμε μόνοι μας το φως αλλά πάντα θα θυμίζουμε πως το σκοτάδι ούτε μόνο του είναι ούτε ανίκητο.


Κι άμα σταθείς στα ίδια μέρη θα πει ότι δε φύσηξε τυχαία…..
Επιλέγουμε να αντισταθούμε:
Στο μνημονιακό καθεστώς κυβερνήσεων ΕΕ και ΔΝΤ που ισοπεδώνει μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, περίθαλψη, υγεία, παιδεία, και ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.  Στους μηδενικούς διορισμούς – την αύξηση ωραρίου, την αύξηση του αριθμού των μαθητών, την προώθηση της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. την διαιώνιση της ελαστικής εργασίας, την εφαρμογή του μνημονιακού κόφτη.
Στην υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και στην ιδιωτικοποίησή της, στο προσοντολόγιο, που απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία και οδηγεί στο ατέλειωτο κυνήγι προσόντων.
Στο σχέδιο της κυβέρνησης – ΟΟΣΑ – ΣΕΒ για σχολείο της αγοράς, που διαλύει το δημόσιο σχολείο και το οδηγεί σε ανταγωνισμό για χορηγούς, σε άγρα των μαθητών-πελατών.
Στον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των πολέμων που οδηγούν εκατομμύρια στην προσφυγιά,  στο φασισμό και το ναζισμό.
….Ο άνεμος που σμίγει των ανθρώπων τις καρδιές!
Το εγχείρημα της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης συνεχίζει να αποτελεί μια ανεξάρτητη και αυτόνομη συλλογικότητα, που συγκροτείται και λειτουργεί στο επίπεδο του συλλόγου με πλήρη αυτοτέλεια και ελευθερία δράσης,  σε αντιπαράθεση με τον κατεστημένο κρατικό – κυβερνητικό – κομματικό συνδικαλισμό και σε πλήρη διαχωρισμό από τους μηχανισμούς κάθε κυβέρνησης, του υπουργείου και κάθε διοίκησης. Στις σάκες μας βρίσκεις τη δίψα για παιδαγωγική ελευθερία, τη συλλογική ανυπακοή στην αξιολόγηση, τη συμμετοχή σε κάθε αγώνα.
Συμμετέχουμε στο αντίστοιχο πανελλαδικό δίκτυο, στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ που εδώ και δύο χρόνια είναι 2η δύναμη στη ΔΟΕ και συνεχώς διευρύνει την επιρροή του σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μπροστά στην 31η Μάη και τη Γενική Συνέλευση
4 χρόνια ο κυβερνητικός – κομματικός – γραφειοκρατικός συνδικαλισμός υποχωρεί αλλά ακόμα κρατά οριακή πλειοψηφία 6 στους 11 στο ΔΣ της ΔΟΕ. Η οριακή αυτή πλειοψηφία (3 ΔΑΚΕ – 2 ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) + 1 ΑΕΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚ νυν ΣΥΡΙΖΑ) «κατάφερε» να:
Αρκείται σε απεργίες και κινητοποιήσεις τουφεκιές διαμαρτυρίας χωρίς αποτέλεσμα συρόμενη πίσω από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Δεν έχει σχεδιάσει ποτέ ένα πλήρες συνεκτικό πρόγραμμα δράσης που θα δίνει όραμα, θα ενώνει και θα κινητοποιεί την πλειοψηφία του κλάδου.
Θεωρεί «φυσικό γεγονός» το περιβάλλον της άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και δεν προτείνει καμιά διέξοδο από αυτό προς όφελος των συμφερόντων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
«Καθυστερεί» προκλητικά να πάρει αποφάσεις για σειρά από κρίσιμα ζητήματα και μετέτρεψε τη ΔΟΕ σε πλασιέ του ΕΣΠΑ της ελαστικής εργασίας μέσω του ΙΠΕΜ.
Συνεχίζει το «πάρτι» του συνδικαλιστικού τουρισμού ανά την Ελλάδα και τον κόσμο(!) με τα χρήματα των συνδρομών μας. Συνεχίζει το ίδιο μοτίβο των «μόνιμων» επαγγελματιών συνδικαλιστών με οικονομικά και άλλα προνόμια μακριά από την τάξη επί πολλά χρόνια.

Απαντάμε συλλογικά, γινόμαστε  το κίνημα που δε μπορούν να αγνοήσουν:

Διαμορφώνουμε ένα νέο μορφωτικό ρεύμα κριτικής απελευθερωτικής παιδαγωγικής και κοινωνικής χειραφέτησης με συλλογικές ριζοσπαστικές πρακτικές, στην τάξη και το σχολείο.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για το δημόσιο δωρεάν σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, το σχολείο των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σχολείο ενιαίο 12χρονο και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, με μόνιμη σταθερή εργασία για κάθε εκπαιδευτικό, με τους Συλλόγους Διδασκόντων το μοναδικό αποφασιστικό όργανο, με διπλασιασμό της χρηματοδότησης,  ενίσχυση και επέκταση κάθε υποστηρικτικής και αντισταθμιστικής δομής.
Ισχυροποιούμε την ενότητα όλων των εκπαιδευτικών και συγκροτούμε ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό μέτωπο κόντρα στην εργασιακή βαρβαρότητα και την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των μνημονίων και της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής νομοθεσίας, αρνούμαστε το μονόδρομο της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και του Χρέους, διεκδικούμε το χαμένο πλούτο της εργασίας των εργαζόμενων.

31 MAH στη Γενική Συνέλευση: παίρνουμε αποφάσεις για:

Μπλοκάρισμα οποιασδήποτε προσπάθειας συμπτύξεων, συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων και τμημάτων με συγκεντρώσεις και καταλήψεις στη Διεύθυνση και την Περ.Διεύθυνση.
Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.
Άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε περίπτωση προσπάθειας εφαρμογής των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αύξηση ωραρίου, αύξηση μαθητών ανά τμήμα κ.τ.λ)
Ενισχύουμε την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση
για αντιπροσώπους που υλοποιώντας τις παραπάνω κατευθύνσεις θα:
Θα αγωνιστούν για ομοσπονδία σε τροχιά κινητοποιήσεων και προγράμματος δράσης που θα εμπνέει και θα ενώνει κάθε κατηγορία και κλάδο εκπαιδευτικών.
Θα καταψηφίσουν τα πεπραγμένα της ΔΟΕ και θα απαιτήσουν συνδρομή 20 ευρώ για μόνιμους, 10 για αναπληρωτές, δαπάνες μόνο με αποδείξεις, κανένα συνδικαλιστικό οικονομικό προνόμιο, κατάργηση κάθε είδους συνδικαλιστικού τουρισμού.
Θα συμβάλλουν στην εκλογή ΔΣ της ΔΟΕ με λογική εναλλαγής και αποκαθήλωσης των κομματικών-κυβερνητικών συνδικαλιστικών επιτελείων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ – ΕΣ

Αντιπρόσωποι για τη Γ.Σ της ΔΟΕ

  • Αγγελίδης Χαράλαμπος, Δάσκαλος 4ο Δ. Σχ. Αλεξ/πολης

  • Ιωαννίδης Αθανάσιος, Γερμανικής γλώσσας, ωράριο σε 5 σχολεία

  • Καραχρήστου Μαρία, Νηπιαγωγός, 5ο Ν/γείο Αλεξ/πολης

  • Μακρογιαννούδη Ουρανία, Γαλλικής γλώσσας, ωράριο σε 5 σχολεία

  • Μαυρογένη Σουζάνα, Δασκάλα, Πειραματικό Δ. Σχ. Αλεξ/πολης

  • Παπατσίμπας Βασίλειος, Δάσκαλος 8ο Δ. Σχ. Αλεξ/πολης

  • Σπυριδωνίδου Κική, Νηπιαγωγός, Ν/γείο Λαβάρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: