κανονικές άδειες εκπαιδευτικών

ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
1. Μόνιμοι εκπαιδευτικοί: Άρθρο 48 παράγραφος 4 του Υπαλληλικού Κώδικα (Υ.Κ.: Ν. 3528/2007 και σε συνδυασμό με την αρ. Φ.351.5/43/67822/Δ1/5-5-2014 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ), σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Οι εκπ/κοί μπορούν να παίρνουν ως δέκα (10) εργάσιμες μέρες κανονική άδεια με αποδοχές κατ’ ημερολογιακό έτος εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης. Η άδεια αυτή χορηγείται ανεξάρτητα από το χρόνο προϋπηρεσίας του εκπ/κού.
2. Αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί: Οι μόνιμοι εκπ/κοί που είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία υπουργών, βουλευτών, στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ, σε Διευθύνσεις Εκπ/σης, εποπτευόμενους φορείς κ.λ.π. δικαιούνται ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι (74275/Δ5/10-07-2007 εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ και άρθρο 48 παράγραφος 1 του Υ.Κ ). Δηλαδή, μπορούν να παίρνουν κανονική άδεια με αποδοχές, διάρκειας από 20 έως 25 ή 30 ημέρες (για πενθήμερη ή εξαήμερη εβδομάδα εργασίας αντίστοιχα), βάσει των ετών δημόσιας υπηρεσίας. Μετά την επιστροφή στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, παύει να ισχύει το δικαίωμα χορήγησης της άδειας αυτής, ακόμη και αν αποδεδειγμένα δεν έχουν κάνει χρήση (αρ. 546/2005 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).
3. Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Παραγρ. 8, του άρθρου 20, του Π.Δ. 410/1988 και την αρ. 24946/Δ2/1-3-2007 διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μπορεί να χορηγηθεί κανονική άδεια απουσίας με αποδοχές για επτά (7) το πολύ μέρες κατά τη διάρκεια της σύμβασης για λόγους εξαιρετικής ανάγκης (δεν απαιτείται προϋπηρεσία).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η άδεια ζητείται με αίτηση από τον άμεσο προϊστάμενο (Δ/ντής Σχολείου) που είναι και ο μόνος αρμόδιος να εγκρίνει αυτή την άδεια. Είναι αυτονόητο ότι η κανονική άδεια ζητείται με αίτηση εκ των προτέρων και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογηθεί, εκ των υστέρων, απουσία του εκπαιδευτικού.


  • Με την Υπουργική Απόφαση:
    υπ’ αριθμ. Φ.353.1/26/153324/Δ1/25-9-2014/Φ.Ε.Κ.2648 τ.Β’/7-10-2014, μεταβιβάστηκε στους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων η αρμοδιότητα χορήγησης των εξής αδειών:

– κανονική άδεια ( έως και 10 εργάσιμες ημέρες το έτος)
–  την αναρρωτική άδεια
– άδεια απουσίας λόγω γάμου
-την άδεια απουσίας λόγω θανάτου συγγενικού προσώπου
– άδεια απουσίας λόγω γέννησης τέκνου
– άδεια άσκησης εκλογικού δικαιώματος
– άδεια συμμετοχής σε δίκη
– άδεια νοσήματος
– άδεια αναπηρίας
– άδεια αιμοδοσίας.
– άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης
– άδεια εξετάσεων.

  • Οι υπόλοιπες άδειες για τις οποίες απαιτείται γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου εξετάζονται από το υπηρεσιακό συμβούλιο της οργανικής θέσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: