Στις 7 Νοέμβρη 2018 Διεκδικούμε την εκλογή μας στο ΠΥΣΠΕ Έβρου

Στις 7 Νοέμβρη 2018

Διεκδικούμε την εκλογή μας στο ΠΥΣΠΕ

Οι φετινές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια γίνονται σε μια συγκυρία, μετά από 8 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και μνημονιακής λιτότητας, με ακόμη πιο βαθιές τις πληγές στην κοινωνία και στον κόσμο της εργασίας. Σε μια συγκυρία που δεσπόζει το «μετα-μνημονιακό» αφήγημα της κυβέρνησης, η οποία υπόσχεται την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» και την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας, αφήγημα όμως στο έδαφος κλειδωμένων πολιτικών με τριμηνιαίες εκθέσεις, εξαμηνιαίες αξιολογήσεις και διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060. Κυρίως όμως με τη συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, που με εργαλεία το χρέος και τα ελλείμματα, φόρτωναν το βάρος της κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων.

Από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης που βύθισαν τη χώρα στην κόλαση των μνημονίων και κυρίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβάλλουν ξανά και πιο δυναμικά ως πανάκεια τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πολιτικές λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και καταστροφής των δικαιωμάτων μας, που βύθισαν τη χώρα στη μνημονιακή κόλαση όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στην εκπαίδευση

Στην εκπαίδευση τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά: οι ίδιες μνημονιακές πολιτικές «απαγορεύουν» στην ουσία τη θεσμοθέτηση εκείνων των μεταρρυθμίσεων που θα στήριζαν το δημόσιο σχολείο στον αγώνα του να μορφώσει όλα τα παιδιά. Μεταρρυθμίσεις όπως: η γενίκευση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και του δωδεκάχρονου υποχρεωτικού σχολείου, η στελέχωση της ειδικής αγωγής σε κάθε της μορφή, η στελέχωση δομών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας.
Κυρίως όμως, οι μνημονιακές επιταγές χρόνια τώρα στερούν από την εκπαίδευσης τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
Τη θέση όσων – ελαχίστων – συνταξιοδοτούνται παίρνουν κακοπληρωμένοι αναπληρωτές με μειωμένα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Συνάδελφοι που καλούνται να επιβιώσουν με 8 ή 9 μισθούς το χρόνο, που κάθε χρόνο με μια βαλίτσα στο χέρι περιπλανώνται από τόπο σε τόπο και από σχολείο σε σχολείο. Συνάδελφοι που πολλά χρόνια τώρα «αναπληρώνουν» τους εαυτούς τους.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα όλοι όσοι αγωνιζόμαστε καθημερινά στις αίθουσες διδασκαλίας, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, το σχολείο που χωράει όλα τα παιδιά, το σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης. Ο αγώνας αυτός είναι για μας αναπόφευκτος. Πηγάζει από την καθημερινή επαφή με τα παιδιά. Για να τον δώσουμε επιτυχημένα πρέπει να αναζητήσουμε τη δύναμη της συλλογικότητας, σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Τετάρτη 7 Νοέμβρη : Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε

Ο αιρετός για μας πρέπει να βλέπει, να ακούει, να υπερασπίζεται το συμφέρον του Δημόσιου σχολείου, να ελέγχει τη διοίκηση και να καλεί τους συναδέλφους, τους οποίους αντιπροσωπεύουμε, μέσα από συλλογικές διαδικασίες να παρεμβαίνουν όποτε υπάρχει πρόβλημα. Ο εκπρόσωπος μας στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. οφείλει να είναι εκφραστής του εκπαιδευτικού κινήματος κι όχι να έχει στόχο την προσωπική προβολή του. Για αυτό άλλωστε για εμάς η εναλλαγή των εκπροσώπων σηματοδοτεί την πολιτική των όλων και των ίσων, μακριά από παραγοντισμούς και δήθεν ικανούς και ανίκανους.

Η εποχή της ανάθεσης έχει περάσει. Οι νίκες που ονειρευόμαστε και επιδιώκουμε να ζήσουμε εξαρτώνται από τη συμμετοχή όλων μας, από το δυνάμωμα των Συλλόγων και του εκπαιδευτικού κινήματος. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο θεσμός αυτός μπορεί να αποτελέσει μηχανισμό ανατροπής μια πολιτικής συνθήκης. Θεωρούμε όμως ότι και εκεί μπορούμε να στείλουμε τη φωνή των συναδέλφων υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους. Μέσα από διαδικασίες μαζικές, που θα μπορούν να ενεργοποιούν τους συναδέλφους σε μια αγωνιστική κατεύθυνση. Έτσι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και μέσα στο ΠΥΣΠΕ ενάντια στην υλοποίηση νόμων που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση ως δημόσιο και δωρεάν αγαθό, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, για διαφάνεια και έλεγχο στη διοίκηση σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών.

Ο αιρετός της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δεσμεύεται να :

  • μεταφέρει και να υλοποιεί αποφάσεις των συλλόγων και των γενικών συνελεύσεών και να αγωνίζεται μαζί τους καλώντας τους σε μαζικές παρεμβάσεις.

  • Αναδεικνύει τα προβλήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής αντιπαλεύοντας οποιαδήποτε «εύρυθμη λειτουργία» περνάει πάνω από την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

  • Αγωνίζεται για ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων καταγγέλλοντας και αντιπαλεύοντας αυθαιρεσίες, ρουσφέτια, αδιαφανείς διαδικασίες. Να στηρίζει κάθε αδικηθέντα συνάδελφο.

  • Υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

  • ενημερώνει δημόσια για τα θέματα του ΠΥΣΠΕ.

  • Απέχει από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και να υπερασπίζεται το εκπαιδευτικό κίνημα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: