Αξιολόγηση, Προγραμματισμός και Αποτίμηση Εκπαιδευτικού έργ ου και 88η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Δεν αναγνωρίζουμε την ψηφοφορία της 88ης ΓΣ της ΔΟΕ για την αξιολόγηση

Από τα κορυφαία ζητήματα της 88ης Γ.Σ. του κλάδου αποτέλεσε το θέμα της Η.Δ. «Αξιολόγηση, Προγραμματισμός και Αποτίμηση Εκπαιδευτικού έργου».

Η εισήγηση της πλειοψηφίας του απερχόμενου Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ-ΕΡΑ) αποδέχεται την αξιολόγηση και προετοιμάζει το έδαφος ώστε το συνδικάτο να είναι επίσημος συνομιλητής στον διάλογο για την αξιολόγηση, το βάθεμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και τη νεοφιλελεύθερη επέλαση.

Αντίθετα, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ είχαμε θέσει ήδη από την περσινή Γ.Σ. την πρόταση απόφασης για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Στις διαδικασίες της 88ης Γ.Σ. οι αντιπρόσωποι των Παρεμβάσεων, αλλά και άλλων δυνάμεων, έθεσαν τα εξής ζητήματα:

  • Την ανάγκη να υπάρξει μια αγωνιστική απόφαση που θα περιλαμβάνει την κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, την κήρυξη απεργίας αποχής και την προετοιμασία του κλάδου για την επίθεση που θα δεχτεί το επόμενο διάστημα

  • Την εικόνα δεκάδων Συλλόγων που έχουν απορρίψει την εισήγηση της ΔΟΕ έχοντας αποφασίσει στις ΓΣ τους απεργία – αποχή και τη συνδικαλιστική δέσμευση των αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί από αυτούς τους Συλλόγους να ακολουθήσουν τις αποφάσεις τους

  • Την αναγκαιότητα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε κάθε αντιπρόσωπος να πάρει την πολιτική ευθύνη της επιλογής του απέναντι στους συναδέλφους που τον εξέλεξαν

Στον αντίποδα της εισήγησης που αποδεχόταν την αξιολόγηση, κατατέθηκε κοινή πρόταση κατάργησης του θεσμικού πλαισίου και κήρυξης απεργίας – αποχής, στο πνεύμα των αποφάσεων των Συλλόγων. Η πρόταση αυτή υποστηρίχτηκε από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και τα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.

Ενώ στο συνέδριο δεν κατατέθηκε ούτε μία απόφαση Γενικής Συνέλευσης που να υπερψήφισε την πρόταση – εισήγηση για την αξιολόγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ, εντελώς απροκάλυπτα υποστήριξαν ότι είναι συνέδριο αντιπροσώπων παρατάξεων και ο καθένας ψηφίζει ότι του πει η παράταξή του!

Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές και προκλητικές μεθοδεύσεις που οδήγησαν δεκάδες αντιπροσώπους να αγνοήσουν προκλητικά τις αποφάσεις των ΓΣ καθώς και το γεγονός ότι η ψηφοφορία για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα δεν έγινε με ονομαστική κλήση. Με ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ-ΕΡΑ και της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΓΣ, η ψηφοφορία έγινε με ανάταση των χεριών. Αμέσως μετά, παρατάξεις και αντιπρόσωποι κατέθεσαν ένσταση ζητώντας καταμέτρηση, ωστόσο η πλειοψηφία του προεδρείου (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ) αυθαίρετα έκλεισε το θέμα δηλώνοντας ότι υπερψηφίστηκε η εισήγηση. Γιατί όλοι μαζί θέλουν ένα συνδικάτο που θα κάνει μόνο εκλογές κοινοβουλευτικού χαρακτήρα χωρίς τη ζωντανή ζύμωση των Γενικών Συνελεύσεων, χωρίς εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, χωρίς δράση σωματείου – υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων και της πληττόμενης πλειοψηφίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώσαμε στην 88η Γ.Σ. ότι δεν αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την αξιολόγηση. Απέναντι στον ολετήρα της αξιολόγησης και την επίθεση που θα δεχτούμε το επόμενο διάστημα θα συμβάλλουμε, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, στην οργάνωση της πάλης με απεργία-αποχή, στις Γενικές Συνελεύσεις, στους Συλλόγους, στα σχολεία ώστε για μια ακόμα φορά να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: