Για το ζήτημα του προσοντολογίου στην 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών!

Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ

αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία

Από την πρώτη στιγμή ως Παρεμβάσεις θέσαμε, τόσο στο ΔΣ όσο και στην 88η Γ.Σ., με απαίτηση την αναγκαιότητα το θέμα του προσοντολογίου και των διορισμών να μπει ως θέμα στην Η.Δ. Απαίτηση που στηρίχθηκε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Γενάρη, στη συζήτηση που έγινε στις Γ.Σ. και επισφραγίστηκε από τη δυναμική παρουσία και παρέμβαση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου.

Καταγγέλθηκε η μεθοδευμένη προσπάθεια να παρακαμφθεί το ζήτημα με γραφειοκρατικά «κωλύματα» που επικαλέστηκαν οι ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ προκειμένου να εμποδίσουν τη συζήτηση. Τελικά με ευθύνη των παραπάνω δυνάμεων το ζήτημα μετατέθηκε στη συζήτηση για το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης. Οι ίδιοι που αρνήθηκαν την εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη, στο τέλος ισχυρίστηκαν ότι οι θέσεις του κλάδου δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί δεν ήταν θέμα της ημερήσιας διάταξης!!!

Με τη στήριξη των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ αγνοήθηκαν οι χιλιάδες αναπληρωτές που δουλεύουν χρόνια στο δημόσιο σχολείο, προκρίθηκε ο διαχωρισμός τους και τα παζάρια με την επόμενη κυβέρνηση.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο σχετικά με το προσοντολόγιο (ν.4589/19) ψηφίστηκε τελικά η διατύπωση «κατάργηση του ν.4589/19 – όχι στην επαναφορά του ν.3848 – μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου».

Για εμάς η στόχευση της διατύπωσης είναι σαφής:

  1. Να έχουν ελεύθερα τα χέρια να διαπραγματευτούν νέα προσόντα και νέα μοριοδότησή τους. Η άρνησή τους να αλλάξει η Η.Δ. αποσκοπούσε πρώτα και κύρια στη διασφάλιση του αιτήματος που ψήφισε η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ σχετικά με τους διορισμούς, δηλαδή το αίτημα για «μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση το πτυχίο και κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία». Την αποδοχή με άλλα λόγια ενός καλύτερου προσοντολογίου, με κυρίαρχο μεταξύ άλλων προσόντων και κριτηρίων και την προϋπηρεσία! Αυτός είναι ο μόνος λόγος που κατά τη διαβούλευση για την τελική διατύπωση παρά την πρότασή μας να προστεθεί η φράση «αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία» οι δυνάμεις αυτές το αρνήθηκαν!

  2. Έγινε φανερό ότι τελικά η ομοσπονδία 6 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου αρνούνταν να πει άμεση κατάργηση του νόμου! Ούτε λόγος φυσικά για άρνηση του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ – πρόταση που πρώτη πρώτη την απέρριψε η ΔΗΣΥ! Αποδείχθηκε ότι επιδιώκουν να επιτρέψουν διαπραγμάτευση με τη νέα κυβέρνηση που να έχει μέσα τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

  3. Αρνήθηκαν να υπερασπίσουν τα χρόνια δουλειάς χιλιάδων αναπληρωτών γι’ αυτό αρνήθηκαν να μπει ως άμεση απαίτηση της ΔΟΕ ο άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών! Φαίνεται, ότι κατά τις δυνάμεις αυτές υπάρχουν συνάδελφοι και συναδέλφισσες που δεν πρέπει να διοριστούν!

Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε την πρόταση που διατυπώθηκε δηλώνοντας ότι θα σταθούμε υπερασπιζόμενοι αυτό που χιλιάδες εκπαιδευτικοί διεκδίκησαν όλο το προηγούμενο διάστημα: το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

Θα δώσουμε τη μάχη για:

  • Κατάργηση του ν. 4589/19 για το προσοντολόγιο – όχι στην επαναφορά του ν. 3848 και στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία

  • Εξίσωση εργασιακών-ασφαλιστικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: