Εκδιώκονται τα Εικαστικά μαθήματα από το Λύκειο!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΕΤΕ

Εκδιώκονται τα Εικαστικά μαθήματα από το Λύκειο!

Νέοι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση. Οι μαθητές οδηγούνται υποχρεωτικά στα φροντιστήρια και εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τέχνης οδηγούνται στην ανεργία.

Με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2338 /15 Ιουνίου 2020 /ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ όπου ορίζεται το Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου και το Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ολοκληρωτικά το μάθημα των Εικαστικών , του Ελεύθερου Σχεδίου και της Μουσικής από τα Λύκεια, παρόλο που τα μαθήματα του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.
Η Κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση των τεχνών στο Λύκειο, στα πλαίσια της πολιτικής που προωθεί τον εξετασεοκεντρικό προσανατολισμό του σχολείου, της πολιτικής που προωθεί την εμπορευματοποίηση της γνώσης, που στοχεύει σε ένα στείρο σχολείο που απλά θα είναι ο προθάλαμος για τη δημιουργία ενός εκμεταλλευσιμου φθηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού.

Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης:
• Βάζει τεράστια ταξικά εμπόδια στη μόρφωση όλων εκείνων των μαθητών που προσανατολίζονται σε σχετικές με την τέχνη σπουδές (Σχολές Καλών Τεχνών, Σχολές Γραφιστικής, Διακόσμησης, Αρχιτεκτονικής, Πολυμέσων, και γενικότερα όλων των τεχνών). Τα μαθήματα του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Οι μαθητές καλούνται να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις σε μαθήματα τα οποία δεν θα έχουν διδαχτεί, με αποτέλεσμα να σπουδάζουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια..Κερδίζει η παραπαιδεία και η ιδιωτική εκπαίδευση..
• Οδηγούνται στην ανεργία εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τέχνης.
• Στερεί από τους μαθητές την απαραίτητη, την αναγκαία εκπαίδευση, για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, την αισθητική τους καλλιέργεια, την ανάπτυξη της αντιληπτικής τους ικανότητας, την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και της πνευματικής και συναισθηματικής διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ αποφάσισε:
Να τεθεί το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΕΕΤΕ την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, και να αποφασιστούν κινητοποιήσεις.
Να απευθυνθεί για το θέμα στους κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς (Ομοσπονδία Γονέων, συλλόγους εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών, εργαζομένων κλπ) και να ζητήσει τη συστράτευση για την απόκρουση αυτής της απόφασης.
Να απευθυνθεί στις Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής και Γραφιστικής Διακοσμητικής κλπ.
Να θέσει το θέμα στην πολιτική ηγεσία και στα κόμματα της Βουλής.
Να προσβάλει νομικά την απόφαση αυτή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: