ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν θα ξεκινήσουμε από τα αποτελέσματα. Θα ξεκινήσουμε από την γενική Συνέλευση ως τη σοβαρότερη για εμάς διαδικασία στα δρώμενα ενός συλλόγου. Μπράβο σε όλους μας συνάδελφοι. Μπράβο για την μαζικότητα της συνέλευσης (320 παρόντες στις 11π.μ.). Σε μια τέτοια μαζική συνέλευση λοιπόν με σοβαρά θέματα που χρειάζονταν λήψη αποφάσεων (ίσως και για αυτό) επιχειρήθηκε ο εκφυλισμός της διαδικασίας που είχε ως τελικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία την ώρα των ψηφοφοριών για το πρόγραμμα δράσης και το διεκδικητικό πλαίσιο.

Κατ αρχήν ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ κ.Μαντάς για να «ενημερώσει» μίλησε 1 ώρα(!), κουράζοντας μας και επαναλαμβάνοντας τα ίδια πολλές φορές. Όμως δεν μας έκανε και ενημέρωση καθώς για τη συνάντηση με τη Διαμαντοπούλου μετέφερε την άποψη της ΠΑΣΚ και όχι της ΔΟΕ αφού δεν υπάρχει κοινή εκτίμηση η απόφαση στη ΔΟΕ για το θέμα. Ήταν επίσης ψευδής όσον αφορά τον διεκδικητικό πλαίσιο που «δεν έχει αλλάξει αλλά απλά επικαιροποιηθεί» αφού αυτό του 2006 με το τωρινό είναι η μέρα με τη νύχτα.

Η προσπάθεια εκφυλισμού είχε συνεχιστές και αυτουργούς σε μικρό η μεγάλο βαθμό όλες τις κομματικές γραφειοκρατικές παρατάξεις που μέσω προσωπικών επιθέσεων επιχείρησαν να δυσφημήσουν τις προσπάθειες της ΑΝ.ΡΙΖ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 3 χρόνια τώρα στο σύλλογο.

• Επιτέθηκαν προσωπικά σε συναγωνίστριες μας που λόγω μετάθεσης ή διορισμού (τις νηπιαγωγούς) σε άλλη περιοχή δεν βρίσκονταν καν στην αίθουσα να απαντήσουν. Τόση παλικαριά…

• Επιτέθηκαν προσωπικά στο εκλεγμένο μέλος του ΔΣ με το ψηφοδέλτιό μας και μάλιστα με προκλητικό (χαρά στην ΠΑΣΚ που έχει τέτοιους υποψηφίους) ύφος.

• Για να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση δεν έδωσαν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα ούτε πρότειναν συγκεκριμένες δράσεις για αυτά σε τοπικό επίπεδο. (‘Ίδρυση νηπιαγωγείων, αριθμός ωρομισθίων, απεργιακό ταμείο, συντονισμός συλλόγων).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν απαντήσαμε σε προσωπικές επιθέσεις. Δε μπήκαμε στη λογική του «ξεκατινιάσματος» και ούτε θα μπούμε. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά στον ίδιο δρόμο. Αυτό του ανεξάρτητου ταξικού μαχητικού συνδικαλισμού που βάζει πολιτικά ερωτήματα, αναζητά πολιτικές απαντήσεις και σχεδιάζει πολιτικούς αγώνες για τη νίκη των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Θα συνεχίσουμε πεισματικά να λέμε πως απαραίτητο είναι ένα μέτωπο παιδείας εργασίας για τη δημιουργία μαζικών διακλαδικών αγώνων με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις και μορφές διάρκειας που θα φέρουν αυτή τη νίκη. Οι προτάσεις μας για πρόγραμμα δράσης θα επαναφερθούν στην 1η συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου για να κινηθεί επιτέλους ο σύλλογος σε επίπεδο αγώνων και όχι αποστολής εγγράφων. Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Στο εκλογικό κομμάτι η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση ενισχύθηκε για άλλη μια φορά (συγκρίνοντας πάντα όμοιες διαδικασίες δηλαδή εκλογές συλλόγου) Παραθέτουμε τα αποτελέσματα.

  ΕκλογέςΔΣ & Ε.Ε 2007 Έδρες στο ΔΣ Εκλογές ΔΣ & Ε.Ε 2009 Έδρες στο ΔΣ
Ψηφίσαντες     688  
Έγκυρα 618   649  
ΔΑΚΕ 287 3 261 3
ΠΑΣΚ 196 2 243 3
Αν.Ριζ.Παρέμβαση 82 1 104 1
ΕΣΑΚ 55 1 41  

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: