νοθεία στη Ρόδο

Ο πρόεδρος του ΔΣ των Δασκάλων συνελήφθη να κλέπτει οπώρας;

Η ανακοίνωση της παράταξης

ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

  Το γεγονός:
 • Κάθε δυο χρόνια γίνονται εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου δασκάλων. Ακολουθείται το ιδιότυπο σύστημα οι εκλογές να μην διεξάγονται την ίδια ημέρα, όπως είναι το προφανές, αλλά 3 διαφορετικές μέρες (Μια στην Κάρπαθο, μια στη Σύμη και μια στη Ρόδο). Μέχρι τώρα αναρωτιόμασταν για τη σκοπιμότητα της πρακτικής αυτής. Ξέραμε ότι αυτό γίνεται για να μπορεί να παρίσταται ο πρόεδρος του ΔΣ, ο οποίος αναλάμβανε τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, ωσάν να μην υπήρχε εφορευτική και ωσάν ο ίδιος να είναι κάποιος ανεξάρτητος και όχι υποψήφιος! Πλέον δεν αναρωτιόμαστε.
  1. Την Τρίτη 5/6/07 διεξήχθησαν οι εκλογές στην Κάρπαθο και την Πέμπτη στη Σύμη (παρουσία του προέδρου του ΔΣ τους συλλόγου μας). Κατά την εκλογική διαδικασία στη Σύμη συνέβησαν απίστευτα πράγματα(Αντιγράφουμε από την καταγγελία που υπογράφει σύσσωμη η εφορευτική επιτροπή της Σύμης):
 • Οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια μαζί με το πρακτικό τοποθετήθηκαν σε ένα ταχυδρομικό φάκελο ο οποίος κλείστηκε από την κ. Μανωλάκη (πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής) παρουσία της εφορευτικής και του κ. Ράπτη. Αμέσως μετά τα μέλη της εφορευτικής αποχώρησαν κατόπιν υποδείξεως του κ. Ράπτη!!!!!!
 • Ακριβώς έξω από την πόρτα του γραφείου της (προέδρου της εφορευτικής επιτροπής) βρισκόταν ο κ. Ράπτης, τον οποίο είδε να κλείνει ένα φάκελο παρόμοιο με αυτόν που του παρέδωσε προ ολίγου!! Του ζήτησε το λόγο και αυτός αρχικά υποστήριξε πως επρόκειτο για τον ίδιο φάκελο που του παραδόθηκε ο οποίος δεν είχε κλειστεί καλά. Μην πιστεύοντας τον η κ. Μανωλάκη του ζήτησε να ανοίξει την τσάντα του ειδάλλως θα καλούσε την αστυνομία! Μετά από έντονη λογομαχία ο εν λόγω κύριος άνοιξε την τσάντα του στην οποία υπήρχε ένας δεύτερος φάκελος ολόιδιος με τον προηγούμενο. Μετά από τη συνομιλία που ακολούθησε παραδέχτηκε πως στο δεύτερο φάκελο που σφραγίστηκε και τόση ώρα φύλαγε στην τσάντα του τοποθέτησε δικά του ψηφοδέλτια, ίσα με τον αριθμό των ψηφοδελτίων που είχαν ψηφίσει σφραγισμένα προηγουμένως από τον ίδιο!!
 • Όπως φαντάζεστε ακολούθησαν ικεσίες, υποσχέσεις και απειλές, τέτοια που δεν αρμόζουν στο κύρος της θέσης που κατέχει ο κύριος Ράπτης!!

 • Η συνέχεια:

  Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου δασκάλων αποφασίστηκε

 • η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στη Σύμη (δε μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς εφόσον το ζητούσε η εφορευτική)
 • Να ενημερωθούν τα σχολεία του συλλόγου για την επανάληψη αυτή χωρίς όμως να εξηγείται και ο λόγος για τον οποίο συνέβη (ο καθένας μπορεί να υποθέτει ότι θέλει!)
 • Είναι αξιοσημείωτο ότι η πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ) απέρριψε τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων να παραιτηθεί ο πρόεδρος από το ψηφοδέλτιο.

  Η άποψη μας:
  1. Ολόθερμα συγχαρητήρια την εφορευτική επιτροπή της Σύμης για το σθένος της. Στους καιρούς που ζούμε είναι ελπιδοφόρο μήνυμα
  2. Θεωρούμε ότι η επανάληψη των εκλογών στην Κάρπαθο είναι μείζον ζήτημα άμεσης προτεραιότητας
  3. Άμεση παραίτηση του Νίκου Ράπτη από το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ
  4. Είναι επιβεβλημένη η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών σε όλα τα νησιά για να περιοριστεί η δυνατότητα για νοθείες
  5. Οι σύλλογοι δεν έχουν ανάγκη από Μαυρογιαλλούρους αλλά θα πρέπει να είναι συλλογικά όργανα διαφάνειας, ελέγχου της διοίκησης και χώροι διαλόγου των ζητημάτων που αναδεικνύονται στην πράξη.

   Γι’ αυτό στηρίξτε τον Όμιλο Εκπαιδευτικών για να δυναμώσει η φωνή των εκπαιδευτικών της πράξης και μια διαφορετική πορεία στη λειτουργία του συλλόγου

  Μια σκέψη σχετικά μέ το “νοθεία στη Ρόδο

  Add yours

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s

  Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Blog στο WordPress.com.

  ΠΑΝΩ ↑

  Αρέσει σε %d bloggers: