εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της 76ης ΓΣ της ΔΟΕ – ψηφοδέλτιο

Όταν ακούω κάποτε στα βέβαια αυτιά μου
ήχους παράξενους ψίθυρους μακρινούς
όταν ακούω σάλπιγγες και θούρια
λόγους ατέλειωτους ύμνους και κρότους
όταν ακούω να μιλούν για την ελευθερία
για νόμους ευαγγέλια και μια ζωή με τάξη
όταν ακούω να γελούν
όταν ακούω πάλι να μιλούν
εγώ πάντα σωπαίνω.

Μ. Κατσαρός, Κατά Σαδδουκαίων

Και ξαφνικά, όπως λέει και ο ποιητής, «η πόρτα μας άνοιξε».
Και στο φως της επικαιρότητας, εμφανίστηκε ολοκάθαρα, έστω για λίγο, έστω κι έτσι, ο απερίγραπτος χορός των δισεκατομμυρίων.
Γύρω του, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πρώην και νυν, υπουργοί – γραμματείς και Φαρισαίοι,
επιχειρηματίες και κομπιναδόροι, πολυεθνικοί κολοσσοί και χρηματιστηριακοί όμιλοι, όλοι εκείνοι οι επίσημοι «απρόσωποι – εκπρόσωποι», που έβρισκαν υπερβολικά τα δίκαια αιτήματά μας, όλοι εκείνοι που ελεεινολογούσαν τον αγώνα της νεολαίας,όλοι εκείνοι που επικαλούνται την «κρίση» του ασφαλιστικού.

Και στο επίκεντρο, το επίδικο όλης αυτής της λεηλασίας, να είναι ο κόπος και το υστέρημα το δικό μας κι όλων των εργαζομένων, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων, αυτά ακριβώς που περιμένουμε να στηρίξουν μια στοιχειώδη σύνταξη. Στο φόντο, τα μεγάλα συνδικάτα, να κρύβουν με αμήχανα μισόλογα το προφανές: ότι όλοι οι εκπρόσωποι (δεξιοί και αδέξιοι) της ΑΔΕΔΥ στο ΤΕΑΔΥ, που εκπροσωπούν ολόκληρη τη βεντάλια του επίσημου κομματικού συνδικαλισμού, ομόφωνα ψήφισαν την αμαρτωλή δοσοληψία.

Όλοι αυτοί – που στήνουν με επιμέλεια το προεκλογικό σκηνικό – υπολογίζουν πρώτα απ’ όλα σε μας, στηρίζουν τη δύναμή τους στη δική μας αδυναμία, μας θέλουν θεατές, άβουλους και μοιραίους.

Υπολογίζουν στη σιωπή μας!

Σιωπή, για την καταιγίδα που έρχεται στο ασφαλιστικό, για τη μεγάλη ληστεία των ταμείων από εκείνους που μόλις το έγκλημα ξεχαστεί, θα μιλήσουν και πάλι για την «κρίση του ασφαλιστικού.

Σιωπή, για τους εξευτελιστικούς μισθούς, για τις «δόσεις» των 103 (συγγνώμη 105), δηλαδή τα ψίχουλα των 17,5 ευρώ που μας έδωσε η κυβέρνηση μετά από έξι εβδομάδες αγώνα.

Σιωπή, για ένα σχολείο φθηνό και γκρίζο, που η κυβέρνηση και η πολιτεία, του αρνείται τα στοιχειώδη, τις βιβλιοθήκες και τα εργαστήρια υπολογιστών, τα χρήματα, τα μέσα και τους χώρους.

Σιωπή, για τη σχολική καθημερινότητα, που τρέχει με τρελούς ρυθμούς, για το μάθημα που εξαντλείται (αφού εξαντλήσει εμάς και τα παιδιά) στη γλώσσα και στα μαθηματικά. Για τη χαρά, το παιχνίδι και την παιδικότητα που χάνονται κάτω από το βάρος των παράλογων απαιτήσεων και δυσκολιών των νέων βιβλίων. Για το μικρό Αντώνη, τον Έντουαρντ και τη Μαρία, που «μαθαίνουν» πως «δεν μπορούν να μάθουν», πως αυτό το σχολείο δε φτιάχτηκε γι’ αυτούς.

Σιωπή, για εκείνα τα νηπιαγωγεία που θα λειτουργούν από του χρόνου υπό την αιγίδα των δήμων, για την παράδοση ενός ζωτικού τμήματος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σιωπή, για το άγος της ωρομισθίας, για τους χιλιάδες «δουλοπάροικους» εκπαιδευτικούς της νέας εποχής, που δουλεύουν για πενταροδεκάρες και μένουν για μήνες ολόκληρους απλήρωτοι.

Μα κάποτε που η κρύα σιωπή θα περιβρέχει τη γη

κάποτε που θα στερέψουν οι άσημες φλυαρίες

κι όλοι τους θα προσμένουνε σίγουρα τη φωνή

θ’ ανοίξω το στόμα μου

 θα γεμίσουν οι δρόμοι με

 καταρράκτες  

Μ. Κατσαρός, Κατά Σαδδουκαίων

Στις 6 Ιούνη κλείνει, για το Σύλλογό μας, μια χρονιά που σημαδεύτηκε όσο καμιά άλλη από την αναμέτρηση κυβέρνησης και εκπαιδευτικού κινήματος. Για δώδεκα ολόκληρους μήνες, ο Ανθός της ελληνικής εκπαίδευσης, δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές, φοιτητές, μαθητές, τα πάθη και οι πόθοι του κόσμου των θρανίων και της κιμωλίας, πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες, «αναμετρώντας το έχει τους» με την κυβερνητική αδιαλλαξία, την πολιτική της σιδηρογροθιάς και των δακρυγόνων. Η λαϊκή προτροπή «βάστα δάσκαλε», βρέθηκε απέναντι στον κυβερνητικό κυνισμό του «δεν έχουμε να δώσουμε».

Σήμερα, όλοι εμείς καλούμαστε να πάρουμε δυο πολύ σημαντικές αποφάσεις :

•      Ποιο θα είναι το επόμενο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την επόμενη διετία, και

•      Ποια πρέπει να είναι η απάντηση του κινήματος την επόμενη χρονιά

Οι εκλογές της 6ης Ιούνη δεν είναι μια «οικογενειακή υπόθεση». Μικρή σημασία έχει σε αυτές τις εκλογές η στάση για παράδειγμα που κράτησε η μια ή η άλλη παράταξη στο Σύλλογό μας κατά τη διάρκεια της απεργίας.
Σημασία έχει τι στάση κράτησαν σε κεντρικό επίπεδο, στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και σε όλους τους Συλλόγους, αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα ευρύτερα οι δυνάμεις που θα ψηφίσουμε για το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Η σύνθεση του επόμενου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Στις δύσκολες αναμετρήσεις που έρχονται, το κρίσιμο διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι, αν θα υπάρχει στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. η ανεξάρτητη μαχητική φωνή των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων, αν θα ενισχυθεί και θα δυναμώσει το ρεύμα της αντίστασης και του αγώνα, που δεν δεσμεύεται από κυβερνητικούς ή κομματικούς μηχανισμούς, που δεν υποτάσσεται σε διοικητικούς αυταρχισμούς και δεν διαπλέκεται με μικροσυμφέροντα και «μικροεξυπηρετήσεις».

Οι αγώνες μας δεν δικαιώθηκαν… ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Καλούμε κάθε άγρυπνη ψυχή, κάθε ανυπότακτη συνείδηση, κάθε ΔΑΣΚΑΛΟ, να πάρει τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του και τη νέα γενιά και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να χτίσουμε ένα γερό Μέτωπο για την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΕΡΓΑΣΙΑ αλλά και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ένα μέτωπο ΔΡΑΣΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. 

Να προχωρήσουμε το φθινόπωρο σε γενικές συνελεύσεις, την ίδια στιγμή, σε όλους τους χώρους της εκπαίδευσης, ώστε να εξασφαλίσουμε τον κοινό αγωνιστικό μας βηματισμό. Ο επόμενος αγώνας διαρκείας, πρέπει να ξεσπάσει την ίδια στιγμή σε όλη την εκπαίδευση για να έχει νικηφόρο ορίζοντα.

Να διεκδικήσουμε, μία, ενιαία, συλλογική σύμβαση εργασίας για όλη την εκπαίδευση, μια κοινή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, που θα ενώσει 160.000 νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές και 200 πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε.) σε όλα τα ζητήματα (μισθό, εργασιακά, ωράριο, ασφαλιστικά) και θα διαμορφώσει μια αγωνιστική και απεργιακή δύναμη πυρός σε όλη τη γραμμή της εκπαίδευσης.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 76η ΓΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  6-6-07.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

          ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Αλεξούδη Τζένη ………… 2ο,3ο,4ο,6ο,Δημ. Σχ. Κω (Ωρομίσθια Αγγλικών)
Αναγνωστόπουλος Άλκης………… Δημ. Σχ. Πυλίου
Βουγιουκλή Βαρβάρα ……… 2ο,3ο,5ο,6ο & 7ο Δημ. Σχ. Κω (Ωρομίσθια Θεατρ.Αγωγής)
Δένη Σοφία ………… Ν/Γ Κεφάλου
Ζέα Έφη………………. 4ο Ν/Γ Κω
Ζεστού Ξανθή………………. 3ο Δημ. Σχ. Κω
Καραγκούνη Βάσω ……..7ο Δημ. Σχ. Κω
Κολίτσα Χρυσούλα…………4ο Ν/Γ Κω
Κόττου Ειρήνη………… Ν/Γ Πυλίου
Μαλέας Σάββας………. Δημ. Σχ. Ζηπαρίου
Μάρου Δέσποινα ………..3ο Δημ. Σχ. Κω
Νικολάρας Λάμπρος ……….6ο Δημ. Σχ. Κω
Παπατσίμπας Βασίλης………..3ο Δημ. Σχ. Κω
Χαχάμη Έλσα ……………. 6ο Δημ. Σχ. Κω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: